Jól küzdöttek a vendég NEKA játékosai

2022.11.06. 20:02

Telekom Veszprém: megvan a hetedik

Negyvenegy gólig jutott a Telekom Veszprém vasárnap hazai pályán a kézilabda élvonalban.

Horváth Gábor

Jahja Omar hétszer volt eredményes a NEKA ellen Fotó: Pesthy Márton

Telekom Veszprém-NEKA 41-30 (25-16)

Veszprém Aréna, 1100 néző. V.: Bujdosó, Horváth. Telekom Veszprém: CUPARA 1 – VAJLUPAU 10 (2), J. OMAR 7, ed-Dera 2, Nilsson 1, Lukács P. 2, Elísson 3. Csere: Sipos 1, Ligetvári 1, Strlek 5, ILIC Z. 5, Pesmalbek 3. Edző: Momir Ilics. NEKA: Deményi – Krakovszki Zs. 2, Kathi 4, Dely 3, Karai 2, Bajus, Dobi 3. Csere: PALASICS (kapus), PAPP 5, KRAKOVSZKI B. 4 (2), Sztraka 2, Tárnoki 1, Ács 1, Kovács T. 3, Szilágyi, Bodócs. Edző: Sótonyi László.

Kiállítások: 2, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 3/2.

Jahja Omar bombájával indult a mérkőzés, a negyedik percben jött az első vendéggól, de ez egyenlítést jelentett, 1-1. Sokáig jól tartotta magát a NEKA, 2-3 találat volt csupán a hazaiak előnye, 15. perc: 11-8. Ezt követően kezdett nyílni az olló és fokozatosan elhúzott ellenfelétől a házigazda, Pesmalbek találatával a 20. percben 16-10 volt az állás. Még az első félidőben tízre hízott a különbség, üres kapus gólokat követően, valamint Vajlupau és Elísson főszereplésével 23-13-ra módosult az eredmény. Az utolsó három és fél percben viszont eredményesebbek voltak a vendégek, akik így a szünetig tudtak faragni a hátrányon.

Fordulás után gyorsan visszaállt a két számjegyű különbség, amely még tovább is nőtt, 29-17. A folytatásban viszont ismét remekül tartotta magát a NEKA, amely visszakapaszkodott 10 gól alá, 32-24. Mindkét oldalon sok helyzet kimaradt, számos hiba tarkította a játékot, a Telekomnál hét perces gólcsend tört meg akkor, amikor Ilic Zoran bombájával a 47. percben 33-24-re alakult az állás.

Megint nőtt a különbség, 35-24, azonban a NEKA ismét belehúzott, nagyot küzdöttek a balatonbogláriak azért, hogy egy számjegyű legyen a hátrányuk. Nem voltak messze tőle, hogy ez sikerüljön, de a hajrára a Veszprém megrázta magát és 40 gól fölé jutott.

Hetedik bajnokiját is behúzta a Telekom, amely legközelebb pénteken lép pályára, a Budai Farkasok otthonában szerepel.

Momir Ilics: – Örülök, hogy sikerült folytatnunk a győzelmi sorozatunkat a bajnokságban. A fiatal NEKA jól harcolt, jól játszott. Mi sokat hibáztunk, támadásban és védekezésben egyaránt. Néhány játékos hozzáállásával nem vagyok elégedett, ennél sokkal több kell a veszprémi szinthez.
Sótonyi László: – Küzdöttünk, hajtottunk végig, de van egy kis hiányérzet bennem, mert sok helyzetet hagytunk ki és sok labdát adtunk el. Megpróbáltuk a legjobb oldalunkat mutatni, kicsit jobban kell koncentrálnunk a folytatásban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában