Nem adtak esélyt a Csurgónak (sem)

2022.11.26. 20:23

Újabb hazai siker a Veszprémtől

Veszprém Negyvennégy gólig jutott a Telekom Veszprém a kézilabda NB I-ben szombaton.

Horváth Gábor

Kézilabda NB I: Telekom Veszprém-FTC (fekete)

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Telekom-Csurgó

44-28 (22-15)

Veszprém, 1100 néző. V.: Sándor, Szikszay. Telekom Veszprém: CORRALES – Mahé 3 (2), J. Omar 5 (1), PESMALBEK 5, Ligetvári 3, ed-Dera 3, Elísson 4. Csere: NILSSON 4, Ilic Z., Gasper Marguc 6 (1), STRLEK 5, VAJLUPAU 5, Lukács P. 1, Sipos. Edző: Momir Ilics.

Csurgói KK: Holló – Gebhardt, KRECIC 7, Krszmancsics 4 (3), Rotim 1, Gábor 2, Spruk 1. Csere: Füstös (kapus), Borsos 3, SZEITL L. 4, Bazsó 1, Szeitl E. 2, Markez 3, Vasvári, Tóth Á., Skol. Edző: Baranyai Norbert.

Kiállítások: 0, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 6/4, ill. 5/3.

Nem sokat tudott pihenni a Veszprém, amely csütörtökön a Bajnokok Ligájában lépett pályára és fektette otthon két vállra a PPD Zagreb csapatát, szombaton pedig újabb feladat, egy hazai bajnoki következett.

Rasmus Lauge és Petar Nenadics viszont kifújhatta magát, ők nem lettek nevezve erre a mérkőzésre, amelynek az elején Corrales és Holló is több szép védést mutatott be, 4. perc: 2-2.

A folytatásban gyorsan meglépett öt góllal a házigazda, 8. perc 7-2. Még tovább nőtt a különbség, majd a Csurgó összekapta magát és produkált egy jó sorozatot, 22. perc: 14-10. Szeitl László találatára Lukács egy bombával válaszolt, ám nem tudta növelni az előnyt a Telekom, és 17-13-as állásnál Ilics időt kért.

A folytatásban megrázta magát a Veszprém, nyolcra hízott a különbség (22-14), a játékrész végül Krecic találatával zárult.

A szünet után állva hagyta a támadásban „elfogyó” ellenfelét a Veszprém, 41. perc: 32-18. Corrales többször is védeni tudott, az 52. percben 40-24-et mutatott az eredményjelző. A hajrában Ligetvári mutatta be támadásbeli tudását, a találkozó Marguc góljával végződött.

Momir Ilics: – Nagyon elégedett vagyok, jó meccset játszottunk. Szerettünk volna gyorsan és szervezetten kézilabdázni, illetve két különböző védekezést kipróbálni. Nem sok időnk volt készülni, ezzel együtt jól sikerült a találkozó. Most egy nap pihenőnk van, hétfőtől a Zagreb ellen készülünk.
Baranyai Norbert: – Kicsit többet vártam a csapatomtól, de sajnos már a meccs elején látszott a két együttes közötti különbség. Támadásban kapkodtunk, védekezésben is többször hibáztunk, amit ellenfelünk könyörtelenül kihasznált. A szünet után hasonló volt a forgatókönyv. Sajnos ma nagyon alulteljesítettünk, van miben javulnunk a folytatásra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában