A csapatmunka diadala

2022.12.06. 19:19

A második félidőben remekül kézilabdáztak a bakonyiak

Pompás második félidei teljesítményével megszerezte első pontjait a Fejér-B.Á.L. Veszprém a kézilabda Európa Liga A csoportjában, a bravúros győzelemhez szinte a hazaiak valamennyi sportolója hozzájárult.

Király Ferenc

Nem csoda, hogy nagy volt az öröm a hazai kispadon

Fotó: Penovác Károly/Napló

Fejér-B.Á.L. Veszprém–Tatran Presov 30-28 (13-16)
Veszprém, 1000 néző. V.: I. Covalciuc és A. Covalciuc (moldávok). Fejér-B.Á.L. Veszprém: BALOGH – SZMETÁN P. 5, Ludmán 2, GÁL 4, Szrnka 2, Stranigg 1, ÉLES B 9 (3). Csere: Miklós (kapus), Molnár B., PULAY 6, Hári 1, Bugyáki. Edző: Konkoly Csaba. Tatran Presov: Chupryna – Fech, IVANOVIC 6, Davidovic 1, Kasatkin 3, RÁBEK 8 (2), LOPEZ GARCIA 4. Csere: Colodeti (kapus), Tsarapkin 3, Hernandez 1, Urban 2, Fenar, Radchenko. Edző: Marek Gernat.
Kiállítások: 8, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 2/2.
A veszprémiek lassan melegedtek be, a védelmük nehezen boldogult az ellen támadásaival, Konkoly edző már a 10. percben kikérte az első idejét (4-8). A tanítványai a folytatásban is vétettek technikai hibákat, nem igazán sikerült hát betartani a megbeszélt taktikát, az eperjesiek tovább növelték az előnyüket (5-10). A vetélytárs jobban játszott, kontrollálta az eseményeket, aztán negyedóra után kezdtek magukra találni az addig kevésbé tudatosan kézilabdázó hazaiak, és Balogh kapus is mind gyakrabban vétette észre magát (8-11). Később már csak egy gól volt a különbség (10-11), az eperjesiek is időt kértek, a rövid szünet pedig sajnos jót tett nekik: visszaállt az ötgólos különbség (10-15). Szerencsére azon Szmetánéknak a szünetig ismét sikerült „kozmetikázni”. 

A fordulás után formába lendültek a hazaiak (15-16), a játékrész első hét percét öt-eggyel indították, így a vezetést is átvették (18-17). Örülhettek a drukkerek, hiszen a kedvencek hatékonynak mutatkoztak, és hátul is megfelelően koncentráltak (20-20). A veszprémiek, emberhátrányból is eredményesek voltak, s az előny immár folyamatosan náluk volt (22-21). Gólra gól volt a válasz, érződött, hogy az összecsapást apróságok döntethetik el, az mindenesetre jó jel volt, hogy Éles Benedekék egy idő után már önbizalomtól telve játszottak (26-23). A szlovákok igyekeztek közelebb férkőzni, ami annak ellenére összejött nekik, hogy Balogh továbbra is pazar formában védett (26-25).
Négy perccel a vége előtt ismét három „fával” mentek a bakonyiak (29-26), amiből a rendkívül izgalmas véghajrában sikerült kettőt megőrizni.
Konkoly Csaba: - Az első félidőben statikusan, kicsit kapkodóan játszottunk, túlzottan is bizonyítani akartunk, hiszen éreztük, hogy fogható az ellenfél. Főként a támadásainkkal, a játékszervezésünkkel akadtak gondok, amiket a szünetben átbeszéltünk. A folytatásban türelmesebb és eredményesebb lett a játékunk, igazoltuk, hogy igenis jó csapatunk van. Ehhez persze szükség volt a remek védőmunkánkra és Balogh kapus pazar védéseire. Remélem, hogy ez siker jót tesz az önbizalmunknak, aminek a jelentőségét nem túlértékelve már hétvégén, a Budai Farkasok ellen érvényt tudunk szerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában