Balatonbogláron vendégeskednek

2022.12.01. 18:51

Felülemelkedne riválisán a Fejér-B.Á.L. Veszprém

A bennmaradás szempontjából fontos ütközet vár a Fejér-B.Á.L. Veszprémre december harmadikán (szombat, 19 óra), Balatonbogláron a HSA NEKA vendégei lesznek, s úgy készülnek, hogy felülemelkednek a riválison.

Király Ferenc

Forrás: Pixabay-illusztráció

A mieink szerencsére a minap nem szenvedtek megalázó vereséget a francia Montpellier HB-tól, az első félidőben „beszedett” huszonöt gól ugyanis előrevetítette egy kiadós zakó lehetőségét is. A nyolc góllal elveszített Európa Liga-csoportmérkőzésnek összességében akadtak olyan szakaszai, mikor Stranigg Jánosék jól játszottak. 
A sűrű program, a hazai és a nemzetközi párharcok váltakozása sajnos (?!) garantálja, hogy a csapatnak ne legyen megállása, a sorozatterhelés miatt pedig mutatkoznak rajtuk a fizikai és a szellemi fáradtság jelei. Konkoly Csaba szakvezető hiába keveri jól a lapokat – és ad mindenkinek bizonyítási lehetőséget –, több időre lenne szükségük a kellő felfrissüléshez. 
Ám az erőltetett menetben nincs idő regenerálódni, a továbbra is több sérült kézilabdázót nélkülöző, az NB I-ben eddig egy győzelmet számláló és 13. helyen álló veszprémiek a tóparti városban a hétpontos akadémistákhoz látogatnak. A jelenleg a 11. helyen horgonyzó ellenfél a zajló évadban nyert Komlón, majd odahaza két vállra fektette a Budakalászt és a Ceglédet, míg a Balatonfüreddel döntetlenben maradt. A hétvégi csata alighanem az első perctől az utolsóig nyílt lesz. 
A veszprémiek a bajnokság ezen fázisában – ide értendő a sereghajtó Budai Farkasok-Rév Group elleni jövő hétvégi viaskodás is – eljutottak oda, hogy a fellépéseik során már nem elég a tisztes helytállás, az egyenrangú szereposztás, a derekas küzdőszellem, a szép felvillanások és hogy sokakban jó benyomást keltettek. Ezeken az összecsapásokon igenis küzdeniük kell a sikerért, a jövő évi élvonalbeli tagságért. Ha stabilizálják a védekezésüket, a fal mögött lesz kapusteljesítmény, jól összpontosítanak és kiküszöbölik a hibáikat, megalapozhatják az akaratuk érvényesülését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában