Érmek és kupák

2022.12.06. 19:04

Külföldön és idehaza is eredményesen szerepelt a zirci sportlövő

Vintze Regina, a Komárom VSE versenyzője is tagja volt a közelmúltban ifjúsági Európa-bajnokságot nyert magyar válogatott puskás csapatnak. Az egyiptomi világbajnokságon is részt vett a zirci sportlövő.

Kelemen Gábor

Vintze Regina már a világbajnokság élményével állt céltábla elé Nyitrán, ahonnan szintén éremmel, kupával tért haza

Forrás: szervezők

Reginának rövid időn belül ez volt a második kontinensviadala: előbb a juniorok között mérette meg magát szeptember elején Lengyelországban, majd nem sokkal később saját korcsoportjában, az ifjúságiak mezőnyében állt céltábla elé a hazai rendezésű Európa-bajnokságon, és tagja volt annak a csapatnak, amely a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Mint azt megtudtuk, a junior viadalon ötven méterről, itt viszont tíz méterről kellett célozniuk a sportlövőknek, vegyes párosok vívták mérkőzéseiket a nemzetek között. Pozitívan, jó érzésekkel tekint vissza az Európa-bajnokságra, hiszen nem mindennap adatik meg a lehetőség, hogy részt vegyen valaki egy ilyen rangos eseményen.
Eb-aranyérmesként utazhatott a válogatottal az egyiptomi világbajnokságra, amelyet az eléje táruló látvány miatt egyfajta mesefilmbe illő jelenetként élt meg. A junior csapatot erősítő két ifjúsági versenyző egyike volt Vintze Regina, és szépen helytállt a nála idősebbek között. Hangsúlyozza, hogy ezek a versenyek önbizalmat, motivációt adnak a későbbiekben, hogy olyan helyeket meg lehet hódítani a sport által, amelyek eddig csak az álmainkban éltek.
Az eredményes szereplés idehaza folyatódott, a Steyr Sport–PeLE Kupán a juniorok között első, az ifjúságiak mezőnyében a második helyen végzett a zirci sportlövő. A nyitrai Olimpiai Reménységek Nemzetközi Versenye is jól sikerült a számára: mix versenyszámban az alapszakaszban és a döntőben is harmadik helyezést értek el a csapattársával. Regina emellett egyéniben és összevont női számban bekerült a fináléba, ahol negyedik, illetve hatodik helyen fejezte be a versengést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában