Európa Liga

2022.12.11. 21:00

Még nem laktak jól a veszprémiek

Úgy fest, hogy az elmúlt napok sikerei után megjött a Fejér-B.Á.L. Veszprém kézilabdázóinak étvágya, az Európa Liga A csoportjának hatodik körében, december 13-án (kedd, 18.45 óra) tartandó mérkőzés előtt ugyanis azt érzik, lehet keresnivalójuk az esélyesebb szlovák Tatran Presov otthonában is.

Király Ferenc

Forrás: Pixabay-illusztráció

Az évadban oly sok sebből vérző bakonyiaknak a múlt héten két fronton is termett babér, vagyis az önbizalmuk kezd helyreállni. Előbb a Veszprém Arénában szerezték meg az első EL-pontjaikat, miután remek második félidei teljesítményükkel felülmúlták az eperjesieket (30-28). A szextettben így fordult a kocka, Éles Benedekék feljöttek az 5. helyre, míg az ellenfél visszacsúszott a hatodik pozícióba. A győzelem jót tett a lelküknek, hiszen néhány nap múlva az NB I-ben is nyertek, közel három hónap után és zsinórban elszenvedett nyolc vereséget követően. A második bajnoki sikerüket a sereghajtó Budai Farkasok-Rév Group ellen érték el (36-31), s az élvonalbeli tagságuk meghosszabbítása szempontjából fontos sikerrel elmozdultak a tabella utolsó előtti helyéről.
Kedden a korábban BL-csoportkörökben is szerepelt, soknemzetiségű keretű szlovákokhoz utaznak, akiket alighanem fűt a visszavágás vágya. A második számú nemzetközi sorozatban már csak ők állnak pont nélkül, amin minden bizonnyal javítani akarnak, ám ezen tervüket a kézilabdázóink megakadályoznák. Ismét egy érdekes és izgalmas csatára van kilátás, lévén, a felek között nincs nagy tudásbeli különbség. A párharcot újfent apróságok dönthetik el, így fontos, hogy a mieink higgyenek magukban, feszesen védekezzenek, illetve tudatosan és türelmesen támadjanak. Ha igazolják, hogy jó csapatuk van, akkor a szlovák bajnokság jelenlegi második helyezettje ellen megint érvényesíthetik az akaratukat. Abba is kapaszkodhatnak, hogy egyre erősebb a csapategységük, a játékosok egymást biztatják, mindenkinek van egy jó szava a másikhoz.
A napokban jól ment a gárdának, ezért boldogok és elégedettek lehettek, de ez valójában még nem jelent semmit. Konkoly Csaba edző reméli, hogy a soron következő találkozójuk előtt egyetlen tanítványát sem kell motiválnia, s noha a komoly terhelésük mellett nehéz frissnek maradniuk, maradt még erejük egy idei bravúrra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában