Taekwondós és vitorlázó lett a legjobb

2022.12.17. 07:00

Megyei sportolók, edzők kapták meg elismeréseiket

Ebben az évben második alkalommal rendezték meg a Veszprém Megyei Sport Díjátadó Gálát, amelyen a szokásoknak megfelelően több korosztályban és kategóriában tüntették ki az esztendő legeredményesebb versenyzőit. A legjobb csapat díját egy kézilabda-együttes kapta.

Horváth Gábor

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Idén már volt egy díjátadó gála, a koronavírus-járvány miatt tavaly decemberben nem tartották meg az eseményt, amely „átcsúszott” 2022 májusára. Így ebben az évben második alkalommal gyűltek össze a megyeháza Szent István-termében a sportolók, edzők, sportvezetők és egyéb meghívott vendégek.
A hagyományos esemény résztvevőit Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke köszöntötte.
Elsőként a Tüskés Endre-díjakat adták át. Ezzel a kitüntetéssel a Veszprém Megyei Sporthivatal volt igazgatójának emléke előtt tisztelegnek. Az alapító okiratban leírtak szerint az elismerés olyan személynek adományozható, aki hosszú időn keresztül tevékenykedett Veszprém megye sportjáért.
A díjat 2022-ben Bene Tamás korábbi válogatott kézilabdázó, a Balatonfüredi KSE ügyvezetője, Böröcz István, a Balatonfüredi Yacht Club ügyvezető igazgatója, Matolcsi István, a Veszprém Megyei Diáksport Egyesület elnöke – aki több mint 30 éven át volt a megyeszékhely sportreferense –, Németh Zsoltné, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutó szakosztályának vezetője, Paréj József, a tapolcai sakkiskola alapítója és hosszú időn át vezetője, és Zentai Tibor atlétikaedző, a VEDAC Dobóakadémia szakvezetője kapta.
Veszprém megye legjobb sportolója 2022-ben a nőknél Kosztyu Veronika (Mongúzok SE, edzője: Kosztyu György) lett. A taekwondós az Európa-bajnokságon erőtörésben csapatban negyedik, egyéniben ötödik helyet szerzett. Magyar bajnok lett, és számos nemzetközi versenyen ért el dobogós helyezést.
A férfiaknál Vadnai Jonatán, a Balatonfüredi Yacht Club vitorlázója (edzők: Jozo Jakelics, Vadnai Péter) érdemelte ki a címet. A versenyző világbajnokságon kilencedik, Európa-bajnokságon negyedik helyezést ért el idén, az olimpiai tesztversenyen pedig ötödik lett.
A többi év sportolója díjazott, gyermek, lány: Kiss Zsófia (kick-boksz, karate, atlétika, Király Team Kick Boksz Akadémia és Sportolj Velünk SE). Fiú: Pandur Huba (atlétika, Sportolj Velünk SE).
Serdülő, lány: Szlotta Blanka (karate, Sun-Dome SE). Fiú: Somogyi Bence (karate, Sun-Dome SE).
Ifjúsági lány: Enyingi Sára (kick-boksz, taekwondo, ökölvívás, Pétfürdői DSE, Király Team Boksz Akadémia) és Máramarosi Rita (tájfutás, Veszprémi Honvéd SE). Fiú: Szirbek Albert (atlétika, Sportolj Velünk SE).
Junior női: Kövér Fanni (atlétika, VEDAC). Férfi: Csekő Miklós (atlétika, VEDAC).
Szenior, női: Gosztolai Mária (atlétika, VEDAC). Férfi: Darnai János (Herendi Taekwondo Egyesület).
Csapat: Fejér-B.Á.L. Veszprém (kézilabda).

Speciális sport kategória: Bíró Nóra, Bíró Renáta, Czinkán Olivér, Klics Viktória, Klotz Judit, Kulics Konrád, Pente Kevin, Szabó Zselyke (mindannyian atlétika), Könczöl Ádám (atlétika, asztalitenisz).
Szövetségi elismerések, kézilabda: Benke Péter, Dobovai Zoltán, Gyévai Iván, Koszorús Katalin, Pelikán Milán, Széplaki Zoltán, Velky Mihály.
Sportlövészet: Vincze Regina.
Tájfutás: Engi Imre, Varsányi Attila.
Tenisz: Vizkelety Attila, Hitter Csaba.
Természetjárás: Bácskai Péter.
Testnevelő tanárok: Császár-Rukk Renáta, Vati Gergő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában