Szűkösen, de nyertek

2022.12.12. 17:58

Remek hétvégét zártak megyénk kézilabdacsapatai az NB I/B-ben

Az ajkaiak Kecskeméten, a veszprémiek Szigetszentmiklóson arattak sikert, a fürediek pedig otthonukban gyűrték le a Salgótarjánt a pontvadászat 14. fordulójában.

Balogh Dávid

A fürediek fontos sikert arattak hazai pályán a Salgótarján ellen

Fotó: Nagy Lajos/Napló

 

Kecskeméti TE–KK Ajka

35-37 (18-21)

Kecskemét, 200 néző. V.: Győr, Hadas. Ajka: Konyicsák 1, Baracskai (kapusok), John 2, Dobos 5, Jávor 5, Tóth 1, Gyene 7, Nagy, Buri 1, Perczel 1, Ernei 6, Breuer 5, Bonyhádi 2, Forgács, Kiss 1. Edző: Tréki Tamás.

Kiállítások: 10, ill. 12 perc. 

Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2.

Az alsóházhoz tartozó hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, öt perc után 5-4-es állás szerepelt a táblán. A vendégek előbb kiegyenlítettek, majd a félidő közepére átvették a vezetést (9-10). A kecskeméti edző időkéréssel reagált, ami után visszavették a vezetést a hazaiak (11-10). Ezt követően ismét az ajkai fiúk vették magukhoz a kezdeményezést, és Gyene vezérletével háromgólos előnyt szereztek a szünet előtt. A második játékrészt emberelőnyben kezdő vendégek hat perc alatt csupán egy gólt szereztek, amit a kecskemétiek megbüntettek, és egalizáltak (22-22). Ekkor Tréki Tamás rakta le az időkérő kártyát a zsűrihez, aminek köszönhetően újra háromgólos lett az ajkai előny (24-27). A vendégek 2-3 gólos előnye állandósult, de a lelkes hazaiak hat perccel a vége előtt egyenlítettek (32-32). A hajrát azonban a nagy szívvel küzdő ajkaiak bírták jobban, és nagy izgalmak közepette a maguk javára fordították a mérkőzést.

Szigetszentmiklósi KSK–BFKA Veszprém

29-30 (15-18)

Szigetszentmiklós, 150 néző. V.: Sándor, Szikszay. BFKA-Veszprém: Mikler, Tóth M. (kapusok), Jajic 1, Horváth 2, Czabula 3 (2), Szabó 6, Almásy 4, Janowszky, Nagy, Tóth I. 1, Pintér 2, Végh 4, Bőti 2, Majczán, Balogh 1, Bene 4. Edző: Dinko Dankovic.

Kiállítások: 10, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 4/2, ill. 3/2.

Nagyszerűen kezdte a mérkőzést a veszprémi együttes. Tízpercnyi játék után hatgólos előnye volt Dinko Dankovic csapatának (3-9). Az első játékrész második felére összekaparta magát a vendéglátó Szigetszentmiklós, és hatalmasat küzdve visszajött a mérkőzésbe két perccel a félidő előtt, azonban Bene, Tóth István és Horváth rövid időn belül háromra állította a különbséget. A második félidőben állandósította a Veszprém három-négygólos előnyét egészen az 55. percig, ekkor nagy hajrába kezdett a hazai együttes, és az 58. percben kiegyenlítette a párharcot (28-28). A találkozót Szabó Tas döntötte el a veszprémiek javára, kilenc másodperccel a dudaszó előtt. 

BFKA-Balatonfüred–Salgótarján

32-30 (13-15)

Balatonfüred, 90 néző. V.: Budai-Bock, Wenzel. BFKA-Balatonfüred: Lovistyek, Hermann Á. (kapusok) Kovács 2, Fadhle 1, Szmetán 8, Mellák, Valler 2, Vári 5 (1), Klucsik 4, Tóth N., Hermann H., Orbán, Tóth A., Bodócs 2, Tóth L. 4, Határ 4. Edző: Kis Ákos. 

Kiállítások: 16, ill. 4 perc. 

Hétméteresek: 1/1, ill. 9/8. 

Sokáig fej fej mellett haladtak az együttesek, majd a salgótarjániak negyedóra játék után megléptek négy találattal (5-9). A Balaton-partiak nehezen vették fel a ritmust, de az első játékrész végén ötgólos hátrányukat ledolgozták csupán kettőre. Fordulást követően a fürediek erőltették rá akaratukat a vendégekre, és a 39. percben Klucsik Máté találatával egalizált a Füred. A folytatásban egymásra találtak a felek, és nehezen tudott bármelyik együttes is tetemesebb előnyre szert tenni, de a hajrában a hazai csapat működött jobban és nyerte meg végül a mérkőzést. 

A bajnokság állása: 1. Eger 23 pont, … 4. BFKA-Veszprém 19, … 12. BFKA-Balatonfüred 11, … 14. KK Ajka 7. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában