A hetedik helyen telelnek

2022.12.11. 15:58

Zsinórban negyedszer örülhettek a három pontnak

Az FC Ajka labdarúgócsapata a kezdetektől uralta a mérkőzést a Budafok ellen, de a hajrában volt miért izgulni az NB II huszadik fordulójában vasárnap délután. 

Balogh Dávid

Gaál Bálint (középen) szerezte a második vendégtalálatot

Fotó: Penovác Károly/Napló

Budafoki MTE–FC Ajka 1-2 (0-1)
Budapest, 200 néző. V.: Zierkelbach. Budafok: Gundel-Takács – Fótyik, Vaszicsku (Kovács D. a szünetben), Jagodics M. – Csonka A., Adorján, Oláh B. (Horváth O., a szünetben), Soltész I., Kalmár O. (Tischler, a szünetben) – Sós M. (Szűcs Zs., 72.), Beke P. (Györgyi A., 68.). Edző: Mátyus János. FC Ajka: Horváth D. – Kovács N., Kenderes, Görgényi, Csemer – Tajthy T. (Tar, 81.), Csizmadia Z. – Berzsenyi (Doncsecz, 62.), Tóth G. (Vogyicska Bálint, 62.), Sejben (Gaál B., 62.) – Zsolnai R. (Dragóner F., 78.). Megbízott edző: Jeney Gyula. 
Remekül kezdte a mérkőzést az ajkai együttes. A második percben a hazaiak egy védelmi hibát követően kerültek nehéz helyzetbe, a bakonyiak középpályása, Tóth Gergely nem kegyelmezett, és a kapu jobb oldalába lőtte a labdát, 0-1.
Bő tíz perccel később egy szabadrúgás okozott némi riadalmat a hazai oldalon, azonban Gundel-Takács nagyot nyújtózkodva védte ki a léc alá tartó játékszert. A 19. percben a zöld-fehérek védője, Csemer merészkedett előre, majd a tizenhatoson belül lövésre is vállalkozott, de jócskán a kapu fölé bombázott. A 31. játékpercben Tóth iramodhatott meg a hazai kapu felé, de Vaszicsku jó ütemben hatástalanította az ajkai gólszerzőt. Az első játékrész utolsó perceiben Berzsenyi került komoly helyzetbe, de az asszisztens lest jelzett.
Fordulást követően a hazaiak frissen érkezett játékosa, Tischler lódult meg az ajkai kapu felé, de a partjelző ismét lest jelzett. A 64. minutumban Zsolnai került hatalmas helyzetbe, de öt méterről a kapu fölé vágta a labdát. A 70. percben Gaál kapott remek labdát, majd senkitől sem zavartatva a hálóőr lábai között gurult a kapuba a játékszer, 0-2.
A hazaiak gyorsan válaszoltak, Kovács Dávid tüzelt szabadrúgásból Horváth Dániel kapujába a 75. percben, 1-2. A hajrában hatalmas csata folyt a pályán. A 85. percben Csonka kapásból lőtt, azonban az életerős próbálkozást az ajkai hálóőr bravúrral védte. Az utolsó percekben több gól nem esett, így idegenbeli győzelemmel zárta az évet az FC Ajka csapata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában