Búcsú a CEV Kupától

2023.01.20. 11:09

A Liberec nem sok esélyt adott a füredieknek

Búcsúzott a női röplabda CEV Kupa küzdelmeitől a Szent Benedek RA, a balatonfürediek a nyolcaddöntő második körében Csehországban kaptak ki.

Horváth Gábor

Szombaton már bajnoki vár a Szent Benedekre

Fotó: Penovác Károly/Napló

Dukla Liberec (cseh)–SzBRA

3-0 (17, 17, 23)

Liberec, 366 néző. V: Daniil (ciprusi), Król (lengyel). Liberec: Sulcova 6, Blazkova 7, Kvapilova 10, Kojdova 15, Necasova 6, Lijklema. Csere: Kolarova (liberó), Deisl 2, Dvorákova 3, Kohoutova 1, Frankevich 7, Javurkova 1. Edző: Libor Gálik.

Szent Benedek RA: Koleva 6, Nacsa-Pekárik, Boshnakova 10, Jankovic 2, Vacsi 7, Herbin-Baker 1. Csere: Fáth, Balogh (liberók), Stijepic 11, Sólyom, Orosz 2, Dimitric 1, Lekics 3. Edző: Kristian Mihajlov.

A nyolcaddöntő első mérkőzésén, Budapesten a balatonfürediek 3-1-es vereséget szenvedtek, így komoly bravúr kellett volna a továbbjutás kiharcolásához.

A hazaiak kezdték jobban az első szettet és kényelmes előnyt dolgoztak ki. Hiába küzdött a Szent Benedek, nem tudta utolérni riválisát (25-17).

A második játékrész sem volt sokáig szoros, tízzel is vezetett a házigazda, amely magabiztosan játszott. Innen még visszakapaszkodott mínusz ötre a Füred, de a Liberec nyert és ezzel a továbbjutást is bebiztosította (25-17).

Jót tett a tét nélküliség a harmadik szettben a vendégeknek, akiknél több fiatal is szerepet kapott. Az SzBRA többször is vezetett, végig szorossá tudta tenni a játékrészt, 23-23-as állást követően bármelyik csapat nyerhetett volna. Végül a csehek tudtak ellépni, és megnyerték az etapot (25-23).

– Az ellenfél megérdemelten nyert és jutott tovább, így jár nekik a gratuláció. Sajnos ez nem a mi napunk volt, elmaradtunk a legjobb formánktól. Azonban a nemzetközi porondon megszerzett tapasztalatot kamatoztathatjuk a jövőben. Ebből kell építkezni és erőt, motivációt meríteni a folytatáshoz. Hiszek a játékosaimban, napról napra azon dolgozunk, hogy még jobbak lehessünk – nyilatkozta Kristian Mihajlov a füredi egyesület internetes oldalának.

A Szent Benedek RA legközelebb a honi Extraligában szerepel, szombaton 19 órai kezdettel az MTK otthonában lép pályára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában