Bronzérmes füredi lányok

2023.01.27. 12:46

A Vetési hatodikként zárta az országos döntőt

Bronzérmet szerzett a röplabda-diákolimpia országos döntőjében a Balatonfüredi Szent Benedek Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium csapata, amely izgalmas küzdelemben nyerte meg a harmadik helyért rendezett összecsapást.

Horváth Gábor

A bronzérmes füredi együttes

Forrás: SzBRA

A leány röplabda diákolimpia V-VI. korcsoportos döntőjének Békéscsaba adott otthont. A mezőnyt nyolc csapat alkotta, Veszprém vármegyét két együttes is képviselte: a Balatonfüredi Szent Benedek Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, valamint a veszprémi Vetési Albert Gimnázium jutott be a fináléba. Utóbbi az A, előbbi a B csoportban kapott helyet.

A veszprémiek egy győzelemmel és két vereséggel a harmadikok lettek négyesükben, a Balaton-partiak két sikert tudtak elérni és egyszer kaptak ki, ezzel a második helyen zárták a csoportküzdelmeket.

A középdöntőben így összekerült egymással a Vetési és a Szent Benedek, utóbbi 3-0 arányban győzött és készülhetett az elődöntőre. Az elődöntőben a békéscsabaiak 3-0-ra legyőzték a füredieket, akik a bronzmeccsen nagy csatában (3-2) felülmúlták a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium csapatát.

Nagy csatában értek oda a dobogóra a Balaton-partiak
Forrás: Magyar Diáksport Szövetség

Az Erdélyiné Győri Judit és Fehér Tibor által felkészített Vetési az ötödik helyért zajló összecsapáson alulmaradt gödöllői riválisával szemben, így hatodikként végzett.

A végső győztes a békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium alakulata lett.

A bronzérmes fürediek csapata: Darvasi Rebeka Flóra, Egri Boglárka, Gazsó Szofi, Gergácz Olga, Honfi Katalin Mária, Lovász Kinga, Mayerhoffer Hédi Anna, Nagy Emese, Schneider Vanessa, Simon Réka, Spándli Virág, Szakály Stefánia. Felkészítők: Fésűs Irén, Szőke Zoltán. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában