Kétszer már átvehette a díjat

2023.01.06. 09:40

Az Év Sportolója Gála: harmadszor jelölték a pápai atlétát

Január 9-én 423 sportújságírói szavazat alapján dől el, hogy kik lesznek a 2022-es esztendő legjobb sportolói. Az év fogyatékos sportolója kategóriában Gelencsér Róbert szervátültetett pápai atléta is az esélyesek között szerepel.

Napló

Gelencsér Róbert (jobbra) tavaly a szervátültetettek atlétika Európa-bajnokságán három aranyérmet nyert

Forrás: Magyar Szervátültetettek Szövetsége

A Magyar Sportújságírók Szövetsége a budapesti Operaházban rendezi meg az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálát. Az eseményen megválasztják többek között az év férfi és női sportolóját, az év edzőjét és csapatát és a 2022-es versenyévad legjobb edzőjét is. A fogyatékos sportolóknál három kategóriában hirdetnek győztest. A jelöltek listáját a Magyar Paralimpiai Bizottság állította össze, a végső sorrendről az MPB által felkért szakemberek, szakírók döntenek. 
A sportújságírók döntése alapján Kiss Péter Pál parakajakozó és Osváth Richárd kerekesszékes vívó mellett Gelencsér Róbert került a legjobb három közé, aki tavaly a szervátültetettek atlétika Európa-bajnokságán három aranyérmet nyert. Róbert korábban már kétszer - 2016-ban és 2019-ben - átvehette a megtisztelő címet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában