Nyolcaddöntő előtt

2023.01.11. 10:57

Bemutatkozik az új edző a füredieknél

Holnap ismét nemzetközi mérkőzésen lép pályára a Szent Benedek RA női röplabdacsapata, amely új edzővel vág neki a Dukla Liberec elleni CEV-kupa-nyolcaddöntőnek.

Horváth Gábor

A Szent Benedek RA ismét nemzetközi porondon bizonyíthat Fotó: Penovác Károly/Napló

A találkozót holnap 18 órai kezdettel játsszák, a helyszín a budapesti Riz Levente Sportaréna lesz.

Beszámoltunk róla, hogy az Extraligában szereplő Szent Benedek RA nemrég edzőt váltott: a szerb Dejan Desnicát a bolgár Kristian Michailov követte a kispadon. A napokban munkába álló fiatal szakembernek a mai lesz az első meccse a balatonfüredieket irányítva.

„Nemrég fejeztük be az első heti munkát, és ez idő alatt nagyon jól éreztem magam, elégedett vagyok az elvégzett munkánkkal. Az első benyomásom az volt, hogy a játékosok különböző tényezők miatt már nem élvezik a röplabdát, a játékot. A csapattal és a stábbal pozitív, konstruktív úton haladunk, és keményen dolgozunk a kitűzött célok elérése érdekében” – nyilatkozta Kristian Michailov a balatonfüredi egyesület honlapján megjelent bemutatkozó interjúban, ahol a 30 éves edző azt is elárulta, miként készültek a csütörtöki összecsapásra.

„Valóban kevés az idő az első meccsig, amely ráadásul nemzetközi mérkőzés. Mindent megterveztünk és adagoltunk, hogy a lehető legjobban felkészüljünk rá. Kisebb változtatásokat kellett végrehajtanunk a fizikai felkészítésen, ilyen például, hogy az uszodában is edzünk, azaz a vizet használjuk a felkészülés eszközeként. A szezon elejétől kezdve mindent kielemeztünk, és megbeszéltük, mi az, amelyen javítanunk kell, de keményen dolgozunk a mentális felkészülésünkön is. Már csütörtökön megmutatjuk az erősségeinket.”

A CEV-kupa előző körében a Szent Benedek RA kettős sikerrel búcsúztatta ellenfelét, a horvát Marina Kastela alakulatát. A fürediek a hazai, budapesti találkozón, valamint a horvátországi összecsapáson egyaránt 3-1 arányban nyertek.

A Liberec elleni visszavágót január 19-én játsszák a felek. A Szent Benedeknek addig lesz dolga itthon, az Extraligában is, amelyben vasárnap Székesfehérváron, a MÁV Előre SC vendégeként szerepel a csapat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában