Foci

2023.01.12. 09:49

Idén is lesz Téli-kupa

Három településen, Ajkán, Pápán és Pétfürdőn rendezik meg a Téli-kupa elnevezésű hagyományos, nagypályás felkészülési labdarúgótornát.

Horváth Gábor

A pétiek (kék mezben) hazai pályán szerepelhetnek a kupán

A műfüves pályákon rendezendő sorozat január 21-én, szombaton rajtol. Lássuk, idén kik a résztvevői!

Összesen 15 megyei labdarúgócsapat indul az idei Téli-kupa felkészülési tornán. Az ajkai csoportban két megye I-es csapat, az FC Zirc és a Sümeg VSE található a mezőnyben, mellettük a megye II-es Csabrendek, illetve a megye III-as Balatonederics és Apácatorna szerepel a csoportban. Az első forduló programja: január 22., vasárnap, 10.00: Apácatorna-Balatonederics. 12.00: Csabrendek-Zirc.

A pápai játéktéren szintén öt együttes lép majd hétről-hétre pályára. A megye II-es osztályt a Herend PSK képviseli, a többiek megye III-asok, a Borsosgyőri ISE, a Somló SC, illetve a Pápai ELC két együttessel vesz részt a felkészülési megmérettetésen. Az első forduló programja: január 21., szombat, 12.00: Pápai ELC A-Herend PSK. 14.00: Pápai ELC B-Somló SC.

Pétfürdő ugyancsak megszokott helyszíne a Téli-kupának, a legerősebb mezőny most itt gyűlt össze, hiszen három megye I-es alakulatot is láthatnak majd játszani az érdeklődők. A legmagasabb osztályból a Péti MTE, a Balatonalmádi SE és a Várpalotai BSK szerepel itt, persze elképzelhető, hogy nem mindig az első csapatok lépnek pályára. A Csetény SE és az Ősi PSK a megye II élmezőnyéből „érkezik” a felkészülési sorozatra. Az első forduló programja: január 21., szombat, 11.00: Balatonalmádi SE-Csetény SE. 13.00: Ősi PSK-Péti MTE.

A Téli-kupában öt fordulót rendeznek meg, a sorozat február 19-én zárul. Ami a tétmeccseket illeti, a megyei labdarúgás február végén rajtol ebben az évben: február 25-én rendezik meg a megye I 17. fordulóját. A megyei második vonalban március 18-án folytatódik a 2022/2023-as pontvadászat. A megye III északnyugati, keleti, közép és déli csoportjában április első hétvégéjén indul útjára a labda, az északi csoportban pedig április 15. a kezdődátum.

A Veszprém Megyei Kupa következő, negyedik fordulóját április 15-én játsszák. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában