Legyőzték a második helyezettet

2023.01.29. 18:11

Lenullázta vendégét a Szent Benedek RA

Bravúros, szép sikert aratott a Szent Benedek RA hazai pályán a női röplabda Extraligában.

Horváth Gábor

Értékes sikert aratott a Szent Benedek RA Fotó: Penovác Károly

SzBRA–Békéscsaba 3:0 (22, 20, 20)

Balatonfüred, 100 néző. V: Kiss Z., Szabó Zs. Szent Benedek RA: Jankovics 10, Vacsi 5, Herbin-Baker 8, Koleva 11, Nacsa-Pekárik 7, Sztijepics 16. Csere: Fáth, Balogh E. (liberók). Edző: Kristian Mihajlov.

Békéscsaba: Bodnár 8, Sinka 4, Glemboczki 7, Pintér 10, Bagyinka 2, Vaszileva 13. Csere: Kertész (liberó), Szatmári 1, Olijnyik. Edző: Tóth Gábor.

A tabella harmadik helyezettje fogadta a másodikat a 10. játéknap rangadóján a női röplabda Extraligában. Jó kezdéssel adta meg a meccs alaphangját a Füred, amely irányította a szettet, s bár a békéscsabaiak felzárkóztak a hajrára (20-20), a hazaiak nyertek (25-22). A második játékrész elején a vendégek kerültek előnybe. A Szent Benedek nem hagyta magát lerázni és szoros küzdelem alakult ki. Magabiztosan röplabdázott a hazai csapat, amely megint jobban teljesített a szett végén riválisánál (25-20). Hasonlóan alakult a harmadik etap is. Izgalmas csata után, a hajrában a Szent Benedek bizonyult határozottabbnak és pontosabbnak (25-20).

Értékes sikert aratott az SzBRA, amely először nyert a nemrég kinevezett új edző, Kristian Mihajlov irányításával.

Az élmezőny, Extraliga: 1. Vasas 29 pont, 2. Békéscsaba 24, 3. Szent Benedek RA 15.

Kristian Mihajlov: – Először tudtunk egy egész hetet a felkészülésre szánni, utazás és a kettős terhelés nehézségei nélkül. Ez meg is látszott a teljesítményünkön. Illetve, tudtuk, hogy a Békéscsaba nem a legjobb formájában érkezik hozzánk, s ezt ki is akartuk használni. Ez a győzelem nagyon kellett a lelkünknek, ez kellő lendületet és motivációt nyújt a szezon hátralévő részére.

Tóth Gábor: – Nagyon csalódott vagyok, megvolt az esélyünk arra, hogy megnyerjük a mérkőzést, húsznál mindig egálban voltunk, de onnan csak hibáztunk. Kizárólag rajtunk múlt, ahogy az egész szezonban rajtunk múlik, teljesen mindegy, milyenek a körülmények. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában