Folytatódik a labdarúgó NB II

2023.01.27. 12:41

Sikerrel kezdené a tavaszi szezont az FC Ajka

Közel másfél hónapos szünet után újra tétmérkőzésen bizonyíthat Jeney Gyula jó formában lévő együttese a Mosonmagyaróvár ellen, az NB II 21. fordulójában.

Balogh Dávid

Jeney Gyula csapata jó formában zárta az őszt

Fotó: Penovác Károl/Napló

Az ajkai csapat rendkívül jó formában hagyta maga mögött a 2022-es naptári évet, és zsinórban ötödik győzelmére készül a Győr-Moson-Sopron vármegyei együttes ellen. A zöld-fehérek a tabella 7. helyén teleltek 31 egységgel, míg a mosonmagyaróvári csapat a 12. helyen 25 ponttal. 

A két együttes az átigazolási időszakban eddig nem módosított nagyon a keretén. A bakonyiaknál két érkező – Rabatin Richárd (Mezőkövesd), Gyuris Aurél (MTK Budapest) – mellett két távozóról – Kovács Nikolasz (Paks, kölcsönből vissza), Szabó Benjámin ( Vasas II., kölcsönbe) – számolt be a klub, még a kisalföldi egyesülethez hárman érkeztek. 

A csapatok a második fordulóban már összecsaptak egymással, akkor meglepetésnek számító mosonmagyaróvári győzelem született, 2-1 arányban. Érdekesség, hogy azon a mérkőzésen Csizmadia Zoltánék szereztek vezetést, de a második félidőben negyed órán belül Kovács Imre játékvezető kétszer is a büntetőpontra mutatott, amit Végh Bence ki is használt. A nyári találkozót megelőzően négyszer néztek farkasszemet egymással a csapatok, ezeken kétszer nyert az Ajka, egyszer a Mosonmagyaróvár, és egyszer gól nélküli 0-0-t játszottak a felek. Gólarányokat tekintve 13-6 az ajkaiak javára. 

A bakonyiak a bajnoki főpróbán a Dorogot látták vendégül, és a hajrában szerzett Gyuris Aurél-góllal 2-1-re nyertek. A mosonmagyaróváriak Dunaszerdahelyre látogattak, és utolsó edzőmérkőzésükön 2-0-s vereséget szenvedtek az STK Samoríntól. 

– A felkészülési időszakban a dinamikus játékra specializálódtunk, mindig próbálunk előrelépni, és beleépíteni a játékunkba a modern futball elemeit. A játékosok mindenre nyitottak voltak, és a munkába mindent beleadtak – nyilatkozta lapunknak a felkészülésről Jeney Gyula edző.

– Szeretnénk továbbra is nagy iramban és dinamikusan játszani, ehhez a kulcs az erőnlét. Az edzőmérkőzések elérték a céljukat, és sikerült több játékrendszert is kipróbálni. Úgy érzem, hogy felkészültünk, és remélem, hogy a Mosonmagyaróvár ellen folytatni tudjuk a remek szériánkat. Ha sikerül azt a teljesítményt nyújtani, amit ősz végén produkáltunk, nem lesznek problémáink – zárta gondolatait az ajkai tréner. 

Az FC Ajka–Mosonmagyaróvár bajnoki mérkőzés vasárnap 15 órakor veszi kezdetét az Ajka Városi Sportcentrumban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában