Három meccs, két győzelem

2023.02.06. 09:40

Az ajkaiak új otthonukban négy góllal verték a Tatát

A BFKA-Balatonfüred vendégként hat góllal maradt alul, míg a BFKA-Veszprém hazai pályán nyert, és továbbra is tartja a lépést az élmezőnnyel a kézilabda NBI/B-ben.

Balogh Dávid

Almásy Richárd „repül” a győri védők között, a veszprémi játékos négyszer volt eredményes Fotó: Pesthy Márton

KK Ajka-Tatai AC 34-30 (16-13)

Ajka, 600 néző. V.: Csányi, Gadányi. KK Ajka: Oláh, Baracskai, Konyicsák (kapusok), Jávor 4, Tóth 2, Gyene 6, Nagy 2, John 2, Dobos 4 (4), Breuer 1, Forgács, Ernei 3, Pointner, Buri 4, Perczel 3, Bonyhádi 3. Edző: Tréki Tamás.

Kiállítások: 8, ill. 20 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 1/1. 

A találkozó első gólját Ernei szerezte a frissen felújított ajkai sportlétesítményben. Ezt követően gyorsan potyogtak a gólok, a nyolcadik percben már 6-6 szerepelt a táblán. A felek szinte fej-fej mellett haladtak, egyik csapat sem tudott nagyobb előnyt kiharcolni (10-10). A félidő utolsó tíz percében a jól hajrázó ajkaiak hat góljára csak háromszor válaszoltak a vendégek, így 16-13-as hazai vezetéssel zárult a játékrész. A térfél cserét követően nagyszerű tíz percet produkált Tréki Tamás gárdája, így a negyvenedik percben már hat gólos hazai előnynek tapsolhatott a szép számú publikum (22-16). A kapuban a születésnapját ünneplő Konyicsák Tamás "lehúzta a rolót", elől pedig könnyű gólokat szereztek a fehér mezesek, aminek köszönhetően nyolc gólos lett a különbség (28-20). A vendégek edzője, Sibalin Jakab időt is kért, ami után védekezést váltott a Tata, és sikerült közelebb zárkózniuk (32-28). Az utolsó percekben biztosan őrizte előnyét az Ajka, és teljesen megérdemelten nyerte meg az év első bajnoki mérkőzését. 

Százhalombattai KE-BFKA-Balatonfüred 37-31 (17-15)

Százhalombatta. V.: Kiu G., Kiu T. BFKA-Balatonfüred: Lovistyek, Hermann Á. (kapusok), Kovács 4 (1), Urbán-Patocskai, Fadhle 2, Szmetán 8, Mellák 1, Valler 1, Vári 6 (3), Klucsik 6, Török-Vida, Orbán, Tóth A., Tősér, Tóth L. 1, Határ 2. Edző: Kis Ákos.

Kiállítások: 12, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 4/2, ill. 5/4. 

Fej-fej melletti küzdelem jellemezte az összecsapás első félidejét. Negyed órányi játékot követően 6-6 volt az állás. A 19. minutumban emberelőnybe került a házigazda, miután Határ Pétert és Valler Kristófot is két perces kiállítással büntette a játékvezető. A kettős emberelőnyt nem tudta jól kihasználni a Százhalombatta, ugyanis csak egy találatot szereztek. Az első játékrész utolsó helyzete Tóth előtt adódott, azonban a hazaiak kapusa Kovács védett, ezzel pedig kétgólos előnnyel mehettek szünetre a hazaiak (17-15). A 36. percben Szmetán révén egyenlített ki a BFKA-Balatonfüred (18-18). A folytatásban magasabb fokozatra kapcsolt a százhalombattai csapat, amivel a vendégek nem tudták tartani a lépést. A találkozó utolsó negyedórájában tartotta az öt-hat gólos előnyét a hazai együttes, ami megmaradt az összecsapás végéig. 

BFKA-Veszprém–Agrofeed ETO UNI Győr 27-24 (12-10)

Veszprém. V.: Haskó, Natkai. BFKA-Veszprém: Tóth M., Mikler K. 1 (kapusok), Jajic 1, Bogdány, Horváth M. 1, Czabula 2 (1), Szabó T. 2, Almásy 4, Janowszky 2 (1), Tóth I. 5, Pintér 1, Végh 6, Bőti 1, Majczán, Balogh, Bene 1. Edző: Dinko Dankovic

Kiállítások: 14, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 5/2, ill. 7/4.

Határozottabban kezdte a találkozót a BFKA-Veszprém. Tíz percnyi játék után 6-3-at mutatott az eredményjelző. A folytatásban a hazai csapat kissé bealudt, és közel tíz percen át gólképtelen volt, amit a győri együttes kihasznált, és a mérkőzés 24. percében egalizált (9-9). Az első játékrész hajrájában újra kétgólos előnyt harcolt ki Dinko Dankovic csapata, és ezzel a különbséggel mehettek szünetre a játékosok. Fordulást követően újult erővel érkeztek ki a hazaiak, és hamar kiharcolták az öt-hat gólos előnyt. A vendégek az utolsó negyedórára ismét összekapták magukat, és megközelítették a házigazdát egy találatra. Az 57. percben Mikler két bravúrt is bemutatott, csapata pedig magabiztosan tartotta előnyét a találkozó végéig. 

A bajnokság állása: 1. PLER-Budapest 26 pont, …4. BFKA-Veszprém 23, …12. BFKA-Balatonfüred 11, …15. KK Ajka 9.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában