Kézilabda Európa-liga

2023.02.06. 14:58

Bravúr lenne a pontszerzés a fürediektől

Spanyolországban lép pályára kedden a Balatonfüredi KSE kézilabdacsapata, amely az Európa-liga C csoportjának második helyén álló gárda vendége lesz.

Horváth Gábor

A múlt pénteken mutatottnál mindenképpen jobb formára lesz szüksége a BKSE-nek

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A fürediek vereséggel kezdték a 2023-as évet: múlt pénteken a Magyar Kupában hazai pályán maradtak alul a Gyöngyössel szemben, ezzel nem jutottak a legjobb nyolc közé. Mondhatnánk, hogy máris itt a javítási lehetőség, de az Európa-liga csoportkörében minden egyes pont bravúrnak számít a BKSE részéről. Fokozottan igaz ez a C csoport második helyén álló Fraikin BM Granollers elleni idegenbeli találkozót tekintve. A spanyolok négy siker mellett kétszer kaptak ki, mindkét alkalommal idegenben, a horvát RK Nexe és dán Skjern Handbold vendégeként. A Balaton-partiak négy vereséggel kezdték a csoportkört, előző két találkozójukon viszont nem találtak legyőzőre. Előbb ikszeltek idegenben az osztrák Alpla HC Hard együttesével, majd hazai környezetben (a Veszprém Arénában) két vállra fektették a riválist, ezzel sikerült megszerezniük első sikerüket a C jelű hatosban.

György László csapata az Európa-liga-csoportkör nyitányán, tavaly október végén találkozott Veszprémben a Granollers alakulatával, a vendégek 30-25 arányban bizonyultak jobbnak. A keddi mérkőzés 20.45-kor kezdődik a Barcelona melletti katalán városban.

A C csoport állása: 1. RK Nexe 10 pont, 2. Granollers 8, 3. Sporting 8, 4. Skjern 6, 5. BKSE 3, 6. Alpla HC Hard 1. A hetedik forduló további párosításai: Hard-Sporting, Nexe-Skjern.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában