A vendégek ünnepeltek Füreden

2023.02.03. 20:04

Elbúcsúzott a BKSE a Magyar Kupától

Sajnos elmaradt a várt nagy küzdelem, simán jutott túl a balatonfüredieken a Gyöngyös a kézilabda Magyar Kupában.

Horváth Gábor

Forrás: Pixabay-illusztráció

BKSE-Gyöngyös 26-30 (12-17)

Balatonfüred. V.: Nagy, Túróczy. Balatonfüredi KSE: Andó – Hornyák P. 4 (1), Németh B. 2, Vajda 1, SZŰCS B. 3, Szretenovics 4, Ág 3. Csere: Tóth M. (kapus), Gosztovics 2 (2), Szmetán M., Szöllősi B. 3, Malinovic, Dénes, Varga M. 2, Kemény 2. Edző: György László.

Gyöngyös: BARTUCZ - Gábori, BURA 7, GRÁF 5, Hegedűs 3, Schmid, VARSANDÁN 6. Csere: Tomic (kapus), Gerdán, Menyhárt 1, LAKOSY 6 (4), Halász, Jóga 1, Jaros 1, Nkousa. Edző: Bíró Balázs.

Kiállítások: 14, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 6/4.

A Füred kezdte lendületesebben és kezdeményezőbben a kupameccset, de a Gyöngyös hamar felvette a ritmust és átvette az irányítást, 3-5.

Vajda egyenlített egy lerohanást követően, majd Andó hetest védett, jó védekezés után Ág lövése volt pontos, 10. perc: 6-5.

A volt füredi Varsandánt találta el nagy erővel a labda, a szélsőt ápolni kellett, egyik legjobbját veszítette el némi időre a vendégcsapat. Helyettese, Menyhárt egy helyzetet belőtt, egyet kihagyott, Andó fogta a próbálkozást. A másik oldalon Bartucz is védeni tudott, 9-9-re állt a meccs a 15. percben.

A folytatásban is maradt a szoros küzdelem, aztán hatékonyabbá vált a gyöngyösi védekezés. Két találattal megléptek a hevesiek (10-12), majd egy kihagyott hazai helyzetet követően Varsandán háromra növelte a vendégek előnyét, 26. perc: 11-14.

György László időt kért, együttese kicsit lendületet vesztett, támadásban és védekezésben is több volt a hiba. Jóga növelte tovább a különbséget, majd Gosztovics szépített hetesből.

Nagyon nem ment a hajrában a BKSE-nek, ziccerek is kimaradtak, így öt gólos előnnyel várhatta a Gyöngyös a második játékrészt.

Varga Márton találata indította újra a meccset a pihenő után, a füredi kapuba beálló Tóth Mihály védett, viszont kimaradt egy hazai hetes, Gostovics próbálkozását védte Tomic.

Sajnos kimaradtak a hazai helyzetek, kilencre hízott a különbség, 37. perc: 13-22. Látványosan szenvedett a Balaton-parti alakulat, amelynek nem ízlett a zöld mezesek védekezése, átlövésből, beállóból és szélről sem ment. A Gyöngyösnek viszont nem okozott gondot a gólszerzés, 13-23-nál időt kért a házigazda.

Varga, Hornyák és Németh góljaival zárkózott a Füred, jött is vendégek időkérése.

Mínusz hatig sikerült feljönnie a hazai csapatnak, ezután ismét összezárt a gyöngyösi védelem, amely mögött Bartucz is jól tette a dolgát.

Vajda megkapta harmadik két perces büntetését, így piros lappal állt ki a fürediek beállós.

Szűk 10 perccel a vége előtt 18-26-ot mutatott az eredményjelző, György László időt kért, megpróbált lendületet adni csapatának. Ment, futott a BKSE, pedig innen csak a szépítésre, a tisztes vereségre volt reális esélye. Ezt becsülettel megtette, 23-28, a Gyönyös időt kért, és rutinosan gazdálkodott jelentős előnyével. A hevesiek jutottak a legjobb nyolc közé, teljesen megérdemelten ünnepeltek a meccs után. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!