Tovább küzdenek az álmaikért

2023.02.19. 07:28

Fejér-B.Á.L. Veszprém: végre hittek magukban

Nem kellett újabb keserű pirulát lenyelni a Fejér-B.Á.L. Veszprémnek az NB I hétvégi körében, mi több, a pazar utolsó negyedórai játékának köszönhetően fontos sikert aratott. A kézilabdázóik ilyenformán küzdenek tovább az álmaikért: az élvonalbeli tagságuk meghosszabbításáért.

Király Ferenc

Fotó: Penovác Károly/Napló

Fejér-B.Á.L. Veszprém–CYEB-Budakalász 32-24 (15–13)

Veszprém, 500 néző. Vezette: Paska, Vastag.

Veszprém: BALOGH – Szmetán P. 1, PULAY 9, ÉLES B. 6 (1), Szrnka 1, LUDMÁN 7, Hári 2. Csere: Miklós (kapus), Gál 2, Tóth P. 1, Bugyáki, MOLNÁR B. 3, Szatmári. Edző: Konkoly Csaba.

Budakalász: VÁCZI – VARJÚ 7 (2), Sinkovits 2, Dávid, Mikhalin 2, JURIC-GRGIC 4, Kovács D. 2. Cse-re: Gjorgjeski (kapus), KISS B. 5, Koncz 1, Tyiskov, Papp B. 1, Berényi. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2.

Ismét nehéz csata várt a Straniggot nélkülöző hazaiakra, akik ezzel együtt nem mondtak le arról, hogy meglepjék a 8. helyezettet (húzódással bajlódó kulcsemberük egyébiránt a jövő heti, Cegléd elleni alsóházi rangadón már szerepelhet). A bakonyiak az elején pontatlan átadásokkal és kidolgozatlan lövésekkel a saját dolgukat nehezítették meg; hogy az ötperces gólcsendjük dacára ne kerüljenek nagyobb slamasztikába, szükség volt Balogh kapus bravúrjaira is (3-5). A folytatásban hullámzott a játék, a bizonytalanul indított veszprémiek kezdtek felpörögni, ha betartották a szakmai stáb utasításait, heves küzdelemben megtörték a rivális lendületét (6-5). A gárdák egy darabig fej fej mellett haladtak, a nem túl magas színvonalú periódusban hol az egyik (7-8), hol a másik fél vezetett (11-10), aztán Ludmán hálószaggató bombáival lépéselőnybe kerültek Konkoly mester akaratos tanítványai (14-12).

A második félidőt megint hibákkal vezették fel a mieink, az ellen kiváltképp Váczi kapusnak betudhatóan előbb eltüntette a háromgólos hátrányát (16-13), majd egy újabb hatperces hazai gólcsendet kihasználva „meglépett két fával” (17-19). Ezután kiegyenlített lett a párharc, újra egymás nyakán lógtak a csapatok (20-21), aztán olyasvalami történt, amire a legvérmesebb helyi hívek sem gondoltak: szinte a semmiből tűzbe jöttek az időnként takaréklángon égő kedvenceik. Az addig izgalmas derbi forgatókönyve megváltozott: Balogh újra elkapta a fonalat, igaz, előtte stabilan védekeztek a társak, akik a másik oldalon – egymást felülmúlva – képtelenek voltak hibázni: zsinórban kilenc találatot jegyeztek (29-21). A hajrában a kalásziak ugyan lőttek három gólt, ám a végjáték a veszprémieké volt.

Konkoly Csaba: – Régóta vártunk arra, hogy átszakadjon a gát, és megtérüljön az eddigi munkánk. Örülök, hogy a 60 percet végig bírtuk erővel, fegyelmezetten védekeztünk, Balogh pedig pompásan védett. Az eredmény élményt és boldogságot jelent számunkra.

Csoknyai István: – Jól játszottak a hazaiak, és megérdemelten nyertek. A második félidőben azt hittem, elfáradtak, ehelyett fantasztikusan hajráztak. Rengeteg hibát vétettünk, s nem tudtuk azt a formát hozni, amire képesek vagyunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában