Idegenben játszanak

2023.02.03. 10:28

Győzelemmel feledtetné a múlt heti döntetlent az FC Ajka

Jeney Gyula együttese a Baranya vármegyei Kozármislenyhez látogat a labdarúgó NB II 22. fordulójában.

Balogh Dávid

Az ajkaiak a múlt héten döntetlennel kezdték a tavaszi idényt

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az ajkaiak múlt héten 1-1-es döntetlent játszottak az év első bajnokiján a Mosonmagyaróvár ellen, míg a Kozármisleny a Tiszakécske otthonában 2-2-t ért el úgy, hogy a rendes játékidő vége előtt egy perccel még kétgólos előnyét élvezhette. 

A baranyai együttes a pontvadászatban eddig öt alkalommal hagyhatta el győztesként a gyepet, ugyanennyiszer döntetlenezett, és tizenegyszer kapott ki, a megszerzett 20 pont a tabella utolsó előtti, 19. helyére elég. A szezon során 29 alkalommal találtak be az ellenfél kapujába, és 40 gólt kaptak. A bakonyiak sokkal jobb mutatókkal várhatják az összecsapást. Csizmadia Zoltánék kilencszer szerezték meg a három pontot, öt alkalommal nem született győztes, és hétszer kaptak ki. Gólokat tekintve 30-at lőttek és 27-et kaptak, jelenleg a tabella felső régiójában, a 6. helyen állnak, 32 ponttal. 

A két együttes közül a Kozármislenynél volt több mozgolódás az átigazolási időszakban. A kék-fehérekhez hét játékos érkezett eddig, és kilencen távoztak. Az ajkaiaknál a legutóbbi mérkőzéshez képest nem történt változás, így továbbra is csupán ketten érkeztek a téli szünetbe a Veszprém vármegyei csapathoz, Gyuris Aurél (MTK Budapest) és Rabatin Richárd (Mezőkövesd) személyében. A távozók száma se gyarapodott kettőről, Kovács Nikolaszt visszarendelte az NB I-es Paks, míg Szabó Benjámin a Vasas II-nél folytatja kölcsönben. 

A két csapat eddig 15 alkalommal nézett farkasszemet egymással, és ezeken a találkozókon hét ajkai siker mellett négy kozármislenyi született, illetve négyszer nem bírtak egymással a felek. Legutoljára 2022 augusztusában játszottak egymás ellen az együttesek, akkor az Ajka hazai pályán 4-2-re múlta felül a kék-fehér csapatot. 

A Kozármisleny-Ajka mérkőzés vasárnap 14 órakor veszi kezdetét a kozármislenyi stadionban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában