Egy pont egy góllal a labdarúgó NB II-ben

2023.02.19. 17:35

Hiába a korai ajkai vezetés, a hajrában mentett ikszre a Csákvár

Az időjárással is meg kellett küzdeniük a csapatoknak Csákváron a labdarúgó NB II 24. fordulójában.

Balogh Dávid

Csizmadia Zoltán (középen) szerzett vezetést a vendégeknek

Fotó: Penovác Károly/Napló

Csákvár-FC Ajka 1-1 (0-1)

Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 200 néző. V.: Jakab. Csákvár: Zelizi – Dulló, Vaskó, Karacs, Baranyai – Ominger (Tamás, 68.), Mészáros (Magyar, 46.), Körmendi – Torvund (Fejős, 68.), Beliczky (Hornyák, 68.), Gazdag V. Edző: Tóth Balázs

Ajka: Szabados – Szűcs (Görgényi, 60.), Tar, Kenderes, Présinger – Csizmadi, Tajthy – Sejben (Csemer, 81.), Rabatin (Berzsenyi, 60.), Doncsecz (Gaál, 65.) – Szarka (Dragóner, 60.). Edző: Jeney Gyula

Az öt forduló óta nyeretlen hazaiak a találkozó első percében komoly lehetőséget alakítottak ki, Torvund jobb oldali beadását Beliczky készítette le Körmendinek, aki tíz méterről az első bajnoki mérkőzésén szereplő ajkai kapust, Szabadost lőtte telibe. A 7. percben ismét a csákvári együttes kellemetlenkedett Szabados kapuja körül, de Gazdag öt méterről nem volt pontos. A folytatásban az ajkaiak megtörték a jeget. A 13. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után a vendégek csapatkapitánya, Csizmadia Zoltán iramodott meg a játékszerrel, majd higgadtan a hosszúba lőtt öt méterről, 0-1. A 32. minutumban Torvund jobb oldali szabadrúgása után alakult ki egy kisebbfajta tűzijáték az ajkai kapunál, azonban gólig nem jutott el a Csákvár. Az első játékrész utolsó perceiben Csizmadia tűzte kapura a labdát 30-ról, de a hazaiak szerencséjére a felső lécen csattant a játékszer. Az első játékrészben a játékosoknak az időjárással is meg kellett küzdeniük, ami csak fokozódott a szünetben, az erős széllökések mellé csapadék is párosult.

Fordulást követően a hazaiak játékosa, Ominger használta ki a szél támogatását, 28 méteres lövését nagy bravúrral hárította Szabados. A 69. minutumban Magyar húszméteres lövésébe blokkoltak bele a vendégvédők, szögletre mentettek. A hajrában a hazaiak komoly erőfeszítéseket tettek a pontmentésért. A 82. percben Tamás pár méterről az üres kapu fölé lőtte a labdát. Egy perccel később sarokrúgást végezhetett el a Csákvár, Magyar labdája jól csavarodott, és Hornyák középről a kapu bal oldalába fejelt, 83. perc: 1-1. A 89. percben az ajkai Gaál lőtte be középre a labdát, Dragóner próbálta spiccel kapuba juttatni, de már nem érte el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában