Egy percen belül egalizáltak

2023.02.06. 20:59

Holtából támadt fel a Veszprém ellenfele

Nem tudta bebiztosítani második helyét az alapszakaszban a veszprémi futsalcsapat, amelynek hétfői vendége teljesen váratlanul feltámadt. Így az utolsó körben idegenben kell nagyot csatázniuk a bakonyiaknak.

Horváth Gábor

Fotó: Pesthy Márton/Napló

1. FCV-Magyar Futsal Akadémia 3-3 (2-0)

Veszprém. V.: Kubicsek, Kondákor, Horváth. 1. Futsal Club Veszprém: Soós – Fridrich, Dorogi, Gavrilovics, Gerencsér. Csere: Spandler, Molnár R., Schalbert, Boromisza, Bognár, Ábrahám, Bencsik Á., Fellembek, Kiss M. Edző: Fehér Zsolt.

Magyar Futsal Akadémia: Gaylhoffer – Módly M., Simon, Szabó D., Lőrincz. Csere: Madarász, Hunyadi, Pereszlényi, Véghelyi, Boznánszky, Kovács Á., Módly D., Vas, Tarpai. Edző: Tóth Szabolcs.

Némi szünet után ismét Fehér Zsolt ült a veszprémi kispadon, a szakvezető egészségügyi okokból hiányzott az utóbbi hetekben, de szerencsére visszatérhetett a csapat élére.

Gyorsan megszerezte a tabella második helyén álló házigazda a kilencedik vendégek ellen a vezetést, a 4. percben Fridrich oldalberúgása után Dorogi tüzelt távolról, kapásból, és a labda a kapu bal oldalába vágódott, 1-0.

Az első félidő hajrájáig nem esett újabb találat, ekkor a Veszprém növelte előnyét. Fridrich szerzett labdát, Kissel kényszerítőzött és szépen helyezett a kapus mellett a hálóba, 19. perc: 2-0.

Fordulás után, a 29. percben meglett a harmadik hazai gól, Fridrich adott balról középre, ahol Bognár próbálkozott, nem pontosan, a labda mellé ment volna, de Madarász kapus egy szerencsétlen mozdulattal a hálóba segítette azt, öngól, 3-0.

Így sem adta fel a Magyar FA, már csak hat perc volt hátra, amikor szépítettek a vendégek. Tarpai nem túl erős lövése talált utat a lábak között Soós kapujába, 35. perc: 3-1.

Még ugyanebben a percben jött az újabb vendégtalálat, Kovács cselezte magát lövőhelyzetig a szellősen védekező veszprémiek között, majd kilenc méterről a kapuba lőtt, 35. perc: 3-2.

Nem sokkal később a hatodik szabálytalanságát követte el a házigazda, így 10 méteres büntetőhöz jutott a rivális, Spandler váltotta Soóst a kapuban, de ő sem tudta fogni Módly Márk lövését, 36. perc: 3-3.

Egy percen belül egalizált a Magyar FA csapata. Volt még idő és hazai helyzet is, de több találat már nem esett, a vendégek elraboltak egy pontot a Március 15. úti sportcsarnokból.

Az alapszakasz utolsó körében, jövő hétfőn a veszprémiek a Berettyóújfalu otthonában szerepelnek. A tét a második hely lesz, a felek között két pont a különbség az 1. FCV javára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában