Európa-liga

2023.02.07. 19:46

Kevés örömöt okozott a szurkolóinak a veszprémi csapat

Miután rendkívül rossz napot fogott ki a Fejér-B.Á.L. Veszprém az Európa-liga A jelű csoportjának 7. fordulójában, macska-egér harcra kényszerült az ellenfelével, szétesően kézilabdázó és rengeteget hibázó gárdájuk kevés örömöt okozott szurkolóiknak.

Király Ferenc

Fotó: Penovác Károly/Napló

Fejér-B.Á.L. Veszprém–Frisch Auf Göppingen 23-40 (11-20)

Veszprém, 800 néző. Vezette: Vesovic, Mitrovic (montenegróiak).

Veszprém: Podoba – Szmetán P. 3, Pulay 2, Bugyáki, SZRNKA 3, Ludmán 5, ÉLES B. 7 (1). Csere: Balogh (kapus), Molnár B., Tóth P., Gál 2, Szucsik, Machac 1, Hári, Vetési, Preszter. Edző: Konkoly Csaba.

Göppingen: Sego – GULLIKSEN 5, SCHMIDT 5, Kneule 3, Blagotinsek 2, SARAC 5, SCHILLER 4 (1). Csere: BUCHELE (kapus), Kozina 3, HERMANN 5, Goller 3, Malus 1, Andersen 3, Neudeck 1. Edző: Markus Baur.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 2/1.

Mivel kevés esély mutatkozott arra, hogy a hatos sereghajtója a második ellen borít papírformát, előbbiek előzetesen különösebb veszítenivaló nélkül, felszabadultan akartak játszani, ügyelve arra, hogy a végén emelt fővel hagyhassák el a pályát. A helyzetüket nem könnyítette meg, hogy egyik legjobbjukra, Straniggra sérülés miatt nem számíthattak, ám a társai ettől függetlenül bátran indítottak, a másik oldalhoz hasonlóan sebtében belekezdtek a gólgyártásba (4-4). Aztán a hazaiaktól elég volt néhány technikai hiba, hogy a rivális fertályórához közelítve magához ragadja a kezdeményezést (7-10). Hiába kért Konkoly mester időt, a legjobb összetételét kereső csapata nem tudott mit kezdeni a németek védőfalával, támadásban egyre tanácstalanabbak lettek, hátul pedig gyakran hozták kiszolgáltatott helyzetbe a kapusukat (8-15). A bakonyiak temérdek labdát adtak el, kiismerhetővé vált a produkciójuk, s miközben nyolcperces gólcsendet tartottak, a játékrész második harmadától kidomborodott az – amúgy takaréklángon égő – vetélytárs tudásbeli fölénye (10-19).

A fordulást követően hamar tíz gól lett a feleket elválasztó különbség (12-22), ami tíz percig állandósulni látszott, majd a veszprémiek az újabb technikai problémáikkal tovább rontottak az amúgy sem rózsás helyzetükön (16-26). Árulkodó lett a testbeszédük, hitehagyottnak tűntek, a szakmai stábjuk ilyenformán a hozzáállásukkal sem lehetett elégedett (19-34). A Göppingen fél gőzzel iparkodva is növelte az előnyét, miközben a hazaiak képtelenek voltak felegyenesedni a mind kilátástalanabb helyzetükből (21-38). A hajrában már mindkét együttes az utolsó sípszót várta, a tetemes hátrányba került mieink alighanem jobban…

Konkoly Csaba: A terveinkből semmi sem valósult meg. Abban bíztunk, hogy a németországi 16 gólos vereségnél közelebb férkőzünk az ellenfélhez, ehelyett teljes mélypontra kerültünk, az első tíz percet leszámítva görcsösen játszottunk. Nincs más választásunk, készülünk a hétvégén folytatódó honi pontvadászatra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában