Meglepetés hazai pályán

2023.02.08. 20:38

Meglepte, megverte a dán GOG a Telekom Veszprémet

Meglepetésre kikapott a Telekom Veszprém hazai pályán szerdán a kézilabda Bajnokok Ligájában. Taktikus, izgalmas meccset láthatott a közönség az arénában.

Horváth Gábor

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Telekom Veszprém-GOG 36-37 (21-19)

Veszprém Aréna, 5000 néző. V.: R. Accoto Martins, D. Accoto Martins (portugálok). Telekom Veszprém: Corrales – Vajlupau 3 (2), Ilic Z. 4, Mahé 1, Pesmalbek 3, Lauge 2, Elísson 2. Csere: CUPARA (kapus) 1, Ligetvári 1, NENADICS 8, ed-Dera 5, Sipos, A. NILSSON 4, Gasper Marguc 1, Strlek 1. Edző: Momir Ilics.

GOG: THULIN – Rasmussen 1, MADSEN 8 (3), Jakobsen 2, JÖRGENSEN 7, PYTLICK 6, TOLLBRING 8. Csere: Dorgelo (kapus), OLSEN 5, Dreyer, Cehte, Clausen. Edző: Nicolej Krickau.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 3/3.

Az A csoport második helyén álló Telekom az ötödik GOG csapatát fogadta. A felek a múlt ősszel nagyot csatáztak egymással, a veszprémiek egy góllal nyertek Dániában.

Nagyon rosszul kezdtek a hazaiak, a 7 a 6 ellen támadó dán csapat négyszer is eredményes volt, a Veszprém öt és fél perc alatt egyetlen gólig sem jutott, 0-4.

Nem csoda, hogy Momir Ilics időt kért.

Lauge törte meg a bakonyi csendet a folytatásban, majd Thulin két ziccert is kivédett. Emberelőnyben zárkózott a Veszprém, 10. perc: 4-6.

Felgyorsította játékát a házigazda, és ennek meg is lett az eredménye, Ligetvári egalizált egy üres kapus góllal, 13. perc: 8-8.

A vezetést nem tudta egyelőre átvenni a Telekom, amely pedig kettős emberelőnyben is próbálkozhatott ezzel.

A 20. percben tört meg a jég, Vajlupau értékesített egy büntetőt, és ezzel 13-12 lett az állás.

Most a vendégeken volt az időkérés sora. Ekkor a házigazda tűnt magabiztosabbnak, kettőre nőtt a különbség. Igaz, csak rövid időre, a 26. percben egyenlített a GOG, 17-17. Ha Cupara nem hárít ziccert, visszavette volna a vezetést a dán csapat, ehelyett a Veszprém került ismét előnybe. A szerb védései nagyon kellettek a félidő hajrájára, ahogyan egy másik szerb, Nenadics bombája is, amely beállította az első játékrész végeredményét, 21-19.

Fordulás után villámgyorsan egyenlített a GOG, Thulin ráadásul hárítani tudta Mahé hetesét. A hatékonyan kézilabdázó dánok a vezetést is visszavették, de csak rövid időre, a Telekom fordítani tudott, Cupara talált az üres kapuba. Büntetőből jött a válasz, 24-24.

Gyorsan változott a játék képe, néhány hazai hiba után máris 24-26 állt az eredményjelzőn. Néggyel vezetett a GOG, Momir Ilics időt kért.

Nenadics és ed-Dera adott új impulzust a bakonyi támadójátéknak, Cupara pedig bemutatott egy szép védést. A másik oldalon Jörgensen lőtt üres kapus gólt, nem először, 27-30.

A Veszprém hamar feladta a 7 a 6 elleni játékot, így volt eredményes, a vendégcsapat pedig belehibázott ebbe a formációba, egy találatra olvadt a vendégek előnye, 30-31. Jött is a dán időkérés. Türelmesen játszott a Telekom, Cupara védését követően Ilic egyenlített egy szép lövéssel, 32-32.

Az utolsó tíz perc Tollbring találatával indult, a GOG játszott minimális előnyben. Nem jött jól, hogy Nilsson két percet kapott, 33-35.

Jörgensen volt eredményes, négy és fél perccel a vége előtt, 33-36-os állásnál időt kértek a hazaiak. Még nem volt veszve semmi, de nehéz helyzetbe került a Veszprém.

Ed-Dera és Nenadics gólja hozta vissza a reményeket, Thulin is ziccert fogott, de Strlek már túljárt az eszén, 36-36. Két perc volt hátra.

Madsen vágta be a megítélt büntetőt, a másik oldalon Thulin védte Mahé lövését. Huszonhat másodperccel a vége előtt időt kért a GOG, 36-37 állt az eredményjelzőn. A dánok taktikusan lepörgették az időt utolsó támadásuknál, és ezzel megnyerték a mérkőzést.

Momir Ilics: – Természetesen nem lehetek elégedett, a fantasztikus szurkolótáborunk előtt, az arénában kikaptunk. Nem koncentráltunk eléggé, ez már az elején látható volt, négy vendéggóllal kezdődött a meccs. Később visszakapaszkodtunk, de a második félidő megint nem sikerült. Nem tudtunk elég hatékonyan védekezni hét a hat ellen. Ez volt az első meccsünk a világbajnokságot követően, folytatni kell a munkát, hogy ismét formába lendüljünk.

Nicolej Krickau: – Elképesztő hangulatban játszottunk, egy fantasztikus szurkolótábor előtt. Éhesek voltunk a sikerre, és boldogok vagyunk, hogy ilyen jól teljesítettünk és nyerni tudtunk, amire előzetesen nem is számíthattunk.

Jehja ed-Dera: - Végig kemény összecsapást vívtunk a vendégekkel. A rossz kezdés után sikerült javítanunk, azonban a folytatásban sok lehetőséget hibáztunk, és sajnos ennek vereség lett a vége. Rosszul kezdtük az évet, azon fogunk dolgozni, hogy javítsunk.

Christoffer Dreyer: - Biztosak voltunk benne, hogy kemény meccs vár ránk ebben a remek hangulatú arénában. Kiválóan kezdtünk, majd jól jöttünk ki a 7 a 6 elleni játékból. Boldogok vagyunk, hogy két ponttal térhetünk haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában