Dániában léptek pályára

2023.02.28. 20:48

Vereséggel búcsúztak a fürediek az Európa-ligától

Dániai vereséggel zárta a kézilabda Európa-liga csoportkörét a Balatonfüredi KSE, amelynek ezúttal is voltak jó periódusai, átlövője pedig tíz gólig jutott.

Horváth Gábor

A balatonfürediek idegenben sem bírtak a dánokkal

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Skjern-BKSE 32-26 (18-14)

Skjern. V.: Jerlecki, Labun (lengyelek). Skjern: Bonde, Paulsen Haug (kapusok), Norlyk, Buric 6, Pettersen 4, Bergholt 5, Jönsson 6 (2), Uth 1, R. Rasmussen, Jakob Rasmussen 1, Jorgen Rasmussen, Tangen 6, Würtz 2, Soutoul 1. Edző: Henrik Kronborg.

Balatonfüredi KSE: Andó, Tóth M. (kapusok), Kemény 3, Varga M. 10, Szmetán M. 4, Németh B. 3, Vári 1 (1), Dénes, Ág, Hornyák 2 (2), Szűcs B. 2, Vajda, Brandt 1, Határ. Edző: György László.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 3/3.

Tét nélküli volt a csoportkör utolsó fordulójában rendezett mérkőzés, hiszen már korábban eldőlt, hogy a fürediek nem juthatnak tovább a hatosból. A Skjern pedig biztosan a negyedik helyen zár.

A fürediek sérülések miatt ezúttal is balkezes átlövő nélkül voltak kénytelenek játszani, illetve Szöllősi Balázs mellett ezúttal Sztevan Szretenovics is hiányzott.

Az első negyed órában sikerült lépést tartani a hazaiakkal, ám azt követően három gólra hízott a felek közötti különbség, 10-7. A Skjern uralta a meccset, nem volt erő a Füredben a felzárkózáshoz. Az első félidőt Németh Balázs találata zárta, így is néggyel vezettek a dánok.

Szünet után nőtt a Skjern előnye, amely 5-6 gól volt, 44. perc: 24-19. Voltak a vendégeknek jó periódusaik, viszont komoly hibáik egyaránt akadtak. A házigazdánál több volt a jó egyéni teljesítmény, füredi oldalon pedig Varga Márton volt dicsérhető, aki már tíz találatnál járt. Az állás a folytatásban sem lett szorosabb, magabiztos hazai siker született.

Az elmúlt hónapokban sok frontos harcot vívó balatonfüredieknek (akik egy-egy sikerrel és döntetlennel, illetve nyolc vereséggel zárták az EL csoportkörét) innentől kezdve már csak az NB I-es pontvadászatra kell odafigyelniük. Szombaton például rangadó vár rájuk, a Fejér-B.Á.L. Veszprém vendégei lesznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában