Futsal NB I

2023.03.27. 20:28

1. FCV: döntetlen a Kecskemét ellen is

Izgalmas meccsen döntetlent játszott egymással a Veszprém és a Kecskemét a futsal NB I felsőházi rájátszásában hétfőn.

Horváth Gábor

Fotó: Nagy Lajos/Napló

1. FC Veszprém–SG Kecskemét Futsal 2-2 (1-1)

Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Muhari (Kiss G., Mákos). 1. FC Veszprém: Spandler – Tatai, Everton, Gavrilovics, Gerencsér. Csere: Soós, Dorogi, Fridrich, Boromisza, Molnár D., Ábrahám, Bencsik, Fellembek, Kiss M. Edző: Fehér Zsolt.

Kecskemét: Rigó – Bíró, Dávid, Pál, Maico. Csere: Nyerges, Kajtár, Risztics, Haász, Mánya. Edző: Soltész Levente.

Az egy vereség és két döntetlen után álló Veszprém azt a Kecskemétet fogadta, amely egy-egy sikert, döntetlent és vereséget könyvelhetett el a rájátszás első három körében. A hazaiak az ötödik, a vendégek a harmadik helyről várták az összecsapást a felsőházban.

Jó tempóban kezdődött a derbi, mindkét oldalon komoly hibákat vétettek a csapatok, ezekből nagy helyzetek alakultak ki. A legnagyobb Gerencsér előtt adódott, a center a kapufát találta telibe.

Ezt hamar megbüntette a Kecskemét, a 4. percben kipasszolták a vendégek a hazai védelmet, Maico helyezett az alsó sarokba, 0-1.

A 6. percben jött a válasz, Boromisza küzdött meg a jobb oldalon a labdáért, középre adását Fridrich lőtte a kapuba, 1-1.

A folytatásban akadt még lehetőség mindkét oldalon, de Rigó és Spandler is megőrizte kapuját az újabb találattól. A félidő végére kicsit visszább vettek a felek a tempóból, taktikusabbá vált a játék. Ez persze nem jelentette azt, hogy ne lett volna nagy a harc a pályán, az egyik felszabadításnál például Dávid rúgott akkorát a labdába, hogy az nagy vakolatdarabokat vert le a csarnok faláról. Kemény belépőkben nem volt hiány, az egyik után például a hazaiak brazilja, Everton kapott sárga lapot.

Fordulás után Bíró volt közel a gólszerzéshez, a másik oldalon Everton löketét védte Rigó.

A 25. percben Kiss Milán találta el a kapufát, az ellentámadásból pedig gólt kapott csapata, Ristics cselezte át magát három emberen, majd Spandler mellett a bal alsóba lőtt, 1-2.

A folytatásban Gavrilovics bombáját tenyerelte ki Rigó, a másik oldalon Dávid emelt nem sokkal mellé. Nyomott a Veszprém, olykor beszorult a Kecskemét, amelynek az ellentámadásai veszélyesek voltak.

Rigó jól védett, Everton lövését is hárította a kecskeméti hálóőr. A hajrára fordulva egyre idegesebb lett a hangulat, a 35. percben Tatai kapta meg második sárga lapját, s ezzel a kiállítás sorsára jutott. Spandler védett óriásit, megúszta kapott gól nélkül az emberhátrányt az 1. FCV.

Maradt még ideje a Veszprémnek, amely elszántan rohamozott, és ennek meg is lett az eredménye. A 38. percben Bíró hibázott óriásit a saját kapuja előtt, Fridrich köszönte a labdát, középről a kapuba lőtt, 2-2.

Pál hatalmas helyzetben tévesztett célt, Spandlerrel szemben állva kapu mellé lőtt.

Nem született újabb találat, megosztozkodtak a pontokon a csapatok.

Fehér Zsolt: - A hozzáállással és a küzdeni tudással nem volt gond, a helyzetkihasználással annál inkább. Ha kihasználjuk a lehetőségeinket, akár öt góllal is nyerhettünk volna. Voltak a meccsen nehezítő körülmények, amelyek felpaprikázták a játékosaimat, emiatt bosszús vagyok. Sajnálom, hogy az első sikerünk még várat magára.

Soltész Levente: - Három alapemberünk hiányzott, tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz Veszprémben. A második félidőben beszorított minket a házigazda, amely megérdemelten egyenlített. Igazságos döntetlen született.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában