Legutóbb a Siófokot magabiztosan győzték le

2023.03.16. 09:33

A Balaton-parti együttes otthonában sem hagyna pontokat az FC Ajka

Az idegenben hét mérkőzés óta veretlen bakonyi együttes a BFC Siófok alakulatához látogat vasárnap délután, a labdarúgó NB II 28. fordulójában.

Balogh Dávid

Az ajkaiak mosolyogva szeretnének távozni Siófokról is

Fotó: Pesthy Márton/Napló-archív

A Siófok a 14., az Ajka az 5. helyről várhatja az összecsapást. A Balaton-partiak nincsenek jó formában, az utóbbi öt bajnokijukon egyszer tudtak győzni, emellett két döntetlen és ugyanennyi vereség írható a nevük mellé. Az ajkai együttes az utolsó öt meccsén tíz pontot gyűjtött be. Idén csak a feljutásra pályázó DVTK tudott nyerni a zöld-fehérek ellen. Csizmadia Zoltánék idegenben remek szériában vannak, ugyanis hét meccs óta nem találnak legyőzőre. Legutóbb a Pécs tudta otthon tartani a három pontot az ajkaiak ellen, múlt év októberében. 

A sárga-kékek a pontvadászat előző fordulójában a Tiszakécske ellen léptek pályára, ott egygólos vereséget szenvedtek Klausz László együttesétől. A bakonyiak a 27. fordulóban egy elképesztő izgalmakat hozó mérkőzésen az utolsó percben fordították meg az állást a Szombathelyi Haladás ellen, és zsebelték be a három pontot.

A két csapat eddig 16 alkalommal csapott össze, ötször-ötször nyertek egymás ellen a felek. Hat alkalommal pedig nem bírtak egymással. Gólarányokat tekintve 25-22 a zöld-fehérek javára. A két együttes legutóbbi találkozóján hamar vezetést szerzett a Siófok Szakály Attila révén, de Doncsecz nem sokkal később kiegyenlítette a párharcot. Az első játékrész végén Kovács Nikolasz talált be, majd a találkozó végén Zsolnai tette fel a pontot az i-re, így 3-1-es ajkai sikerrel ért véget a meccs.

Gaál Bálint mellett Tajthy Tamás és Jagodics Bence is Siófokról tette át székhelyét korábban Ajkára. 

A BFC Siófok-FC Ajka bajnoki mérkőzés vasárnap délután 14 órakor veszi kezdetét a siófoki Városi Stadionban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában