Hazai derbi a DEAC ellen

2023.03.09. 13:19

A veszprémieknek szükségük van a győzelemre

Régi nagy rivális ellen szerepel a felsőházi rájátszás első hazai mérkőzésén az 1. FC Veszprém a futsal NB I-ben.

Horváth Gábor

Forrás: Pixabay-illusztráció

A Debreceni EAC lesz a bakonyiak ellenfele pénteken a Március 15. úti sportcsarnokban, az összecsapás 18.30-kor kezdődik.

A felek már évek óta hatalmas csatákat vívnak egymással. Az alapszakaszban Veszprémben 2-2-re, Debrecenben pedig 3-3-ra végeztek a csapatok, amelyek az előző idény bronzcsatáján is találkoztak. Akkor a debreceniek ünnepelhettek, izgalmas, ötmeccses párharcot követően szerezték meg a harmadik helyet. Egy évvel korábban a Veszprém lett a bronzérmes, épp a DEAC-ot két vállra fektetve, méghozzá elég magabiztosan.

Ami az aktuális szezont illeti, az 1. FCV a rájátszás nyitányán egy góllal (1-0) alulmaradt a címvédő Haladás otthonában. A debreceniek nyerni tudtak, a Kecskemétnél bizonyultak jobbnak, hazai pályán 2-1-re.

A Veszprém az elmúlt hetekben számos játékosát nélkülözte, az egyébként is megfiatalított csapat sokáig nem számíthatott Tatai Józsefre. A kapitány már visszatért bokaműtétjét követően, azonban egyelőre nincs százszázalékos állapotban. A brazil légiós, Everton szintén hosszú időre dőlt ki, információink szerint hamarosan újra játékra jelentkezhet Fehér Zsolt legénységének egyik fontos láncszeme.

Az elmúlt két hétben válogatottszünetet tartottak a pontvadászatban, így mindenkinek volt ideje a pihenésre, regenerálódásra. A nemzeti csapatokban szereplő játékosok kivételével természetesen. A veszprémieket Spandler Mátyás és Fridrich Dávid képviselte a magyar válogatott keretében. A mieink világbajnoki selejtezőn 6-1-re nyertek Izraelben, majd itthon 1-1-es döntetlent játszottak a horvátokkal. A folytatásban pótselejtezőt játszhatunk a vb-részvételért.

Az 1. FCV számára nagyon fontos mérkőzés következik, mindenképpen be kellene gyűjteniük a három pontot, hogy felzárkózzanak az élmezőnyhöz.

Az NB I felsőházi rájátszásának állása (zárójelben az alapszakaszból hozott pontok): 1. Haladás 10 pont (7), 2. Berettyóújfalu (8) 5, 3. Kecskemét 4 (4), 4. DEAC (4) 1, 5. Veszprém (3) 3, 6. Aramis SE 2 (2). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában