Kézilabda

2023.03.16. 20:44

Búcsú a Magyar Kupától

A már a bajnoki csatározásokra fókuszáló, ezért roppant tartalékos Fejér-B.Á.L. Veszprém nem tudott papírformát borítani a nálánál sokkal jobb játékerőt képviselő és Bajnokok Ligája résztvevő riválisa otthonában rendezett Magyar Kupa negyeddöntő mérkőzésen, ami azt jelenti, hogy nem jutott a sorozat legjobb négy csapata közé.

Király Ferenc

OTP Bank-Pick Szeged–Fejér-B.Á.L. Veszprém 41-28 (19-16)

Szeged, 1200 néző. Vezette: Ónodi, Őri.

Veszprém: Balogh és Kaiser (kapusok), Gál 6, Éles Zs. és Fercsik 4-4, Vetési és Szatmári 3-3, Machac, Preszter és Seregi 2-2, Csizmadia és Molnár B. 1-1, Szrnka, Rubos, Bugyáki. Edző: Konkoly Csaba.

Az ellenfél legjobb lövői: Radivojevic 7, Frimmel 5, Mackovsek 4, Stepancic, Bodó, Szita, Garciandia és Blonz 3-3.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 1/0.

Meglepetésre az Éles Benedeket, Stranigg Jánost, Pulay Gábort, Szmetán Pétert, Hári Leventét és Ludmán Marcellt nélkülöző vendégek kezdtek jobban (2-4), aztán a hazaiak egy hat–nullás szériával rukkoltak elő (8-4), és a folytatásban tartották a négy-hat gólos előnyüket (10-5). A tavalyi MK-ezüstérmes a félidő hajrájában faragott a hátrányán, hogy aztán a Tisza-partiak 23-19 után menjenek egy újabb hat–nullás sorozatot (29-19). A vetélytárs később sem szaggatta az istrángot, de megbüntette a mieink hibáit, eladott labdáit (34-20), így kétséget sem hagyott afelől, hogy melyik gárda jut a kupasorozat négyes fináléjába.

A Fejér-B.Á.L. Veszprém március 18-án (szombat, 18 óra) NB I-es találkozót vív a Dabas KC otthonában. A felek rövid időn belül harmadszor találkoznak, hiszen a Liga Kupa negyeddöntőjében is „összefutottak”, és az oda-visszavágós párharcból Konkoly Csaba edző tanítványai jöttek ki jobban. A tabella 12. helyezettje ezúttal alighanem az egy pont megszerzésének is nagyon örülne a tízedik helyezett pályáján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában