A születésnapos döntötte el a találkozót

2023.03.12. 17:57

Drámai végjátékban nyerte az Ajka a hazai bajnokit

Az FC Ajka labdarúgó együttese többet játszott a szombathelyiek térfelén, mégis a hazaiak kapták az első gólt. Jeney Gyula azonban remek érzékkel cserélt, és a friss játékosai otthon tartották a három pontot a labdarúgó NB II. 27. fordulójában.

Balogh Dávid

Fordítani tudtak az ajkaiak a Haladás ellen

Fotó: Nagy Lajos/Veszprémi Napló

FC Ajka-Szombathelyi Haladás 2-1 (0-1)

Ajka, 1000 néző: V.: Bana. Ajka: Horváth D. - Szűcs K., Vogyicska (Rabatin, 59.), Kenderes, Csemer - Gaál B. (Zsolnai, 59.), Csizmadia Z., Sejben (Berzsenyi, 86.), Görgényi - Doncsecz (Gyuris, 59.), Szarka (Dragóner, 77.). Edző: Jeney Gyula.

Szombathely: Verpecz - Nyíri, Devecseri, Németh M., Doktorics - Csilus, Zvekanov (Tóth M., 71.), Rácz (Mohos, 87.), Horváth R. (Simut, 71.) - Csernik (Borvető, 71.), Molnár R. Edző: Michal Hipp.

Az ajkai csapat az 5., míg a szombathelyiek a tabella 7. helyéről várhatták a kezdő sípszót. A találkozó elején a hazaiak helyeztek nyomást a vendégekre, többségében a Haladás térfelén gurult a labda. 

A 4. percben Doncsecz került lövőhelyzetbe, de az egykori szombathelyi játékos Verpecz kezébe lőtte a labdát.

A 21. percben szinte a semmiből szerzett vezetést a szombathelyi alakulat. Doktorics csapott le Doncsecz labdájára, majd Molnárnak továbbított, aki mintegy 18 méterről kilőtte az ajkai kapu bal alsó sarkát, 0-1. 

A bekapott gól nem zavarta meg a hazai alakulatot, továbbra is nyomott Jeney Gyula együttese, de Verpecz kapujára nem jelentettek sok veszélyt az első játékrészben. 

Félidei fordulást követően rögtön akaratosabban játszott az Ajka, és többször is ügyesen kerültek Szarkáék a védelmi vonal mögé. 

Az 53. percben Sejben dolgoztatta meg a Haladás kapusát, de Verpecz nagyot vetődve védett.

Az 59. minutumban a friss ajkai cserék hozták össze az egyenlítést. Zsolnai ívelt be élesen, a hosszún pedig Gyurisról feledkeztek meg a védők, aki senkitől sem zavartatva lőtt két méterről a hálóba, 1-1. 

Ahogy szorította az idő a bakonyiakat, egyre jobban törtek előre, amivel nehezen barátkozott meg a nyugati együttes.

Az utolsó percekben Dragóner került többször is helyzetbe, de rosszul találta el döntő pillanatokban a labdát, egészen a 92. percig. Görgényi lövése megpattant, a születésnapos Dragóner elé került a játékszer, aki mintegy hat méterről, a jobb alsóba bombázott, és ezzel eldöntötte a mérkőzést, 2-1.

Jeney Gyula: - Tudtuk hogy az ellenfél kontrából nagyon jó és veszélyes, de készültünk rájuk. A cserék szerencsére jól szálltak be a meccsbe, és sikerült itthon tartanunk a három pontot. 

Michal Hipp: - Rossz egy ilyen meccset elveszíteni az utolsó percekben. A cseréink sajnos nem tudtak frissítést hozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában