Fantasztikus formában

2023.03.19. 17:21

Elhozták a három pontot az ajkaiak Siófokról

A találkozó elején egyik csapat sem bővelkedett helyzetekben, azonban Kenderes Zoltán fejesével az első játékrész hajrájában előnyhöz jutott az Ajka. A második félidőben Zsolnai találata döntőnek bizonyult, sikert arattak a Balaton-parti együttes otthonában a zöld-fehérek a labdarúgó NB II. 28 fordulójában.

Balogh Dávid

Kenderes Zoltán (világos mezben, jobbra) az első félidő végén vezetést szerzett az ajkaiaknak

Fotó: Nagy Lajos/Napló

BFC Siófok-FC Ajka 0-2 (0-1)

Siófok, 400 néző. V.: Nagy. Siófok: Hutvágner – Polényi, Horváth M., Vágó G., Varga B. – Varjas Z., Szakály A. (Pataki, 78.) – Major G. (Dénes, 60.), Hegedűs M. (Farkas B., 60.), Kerezsi (György N., 88.) – Horváth P. (Volter, 78.). Edző: Dragan Vukmir.

Ajka: Horváth D. – Szűcs K., Jagodics B., Kenderes, Présinger – Tajthy T., Csizmadia Z. (Nagy B., 85.) – Sejben (Zsolnai R., 60.), Berzsenyi (Gyuris, 60.), Gaál B. (Rabatin, 60.) – Szarka Á. (Molnár M., 79.). Edző: Jeney Gyula 

Nehezen jöttek játékba a felek a találkozó elején. Elvétve akadtak csak helyzetek, de azok se dolgoztatták meg igazán a kapusokat.

A 6. minutumban Horváth Milán indítását követően Varga Bence indult meg, majd 25 méterről célba vette az ajkaiak kapuját, azonban a lövés jócskán elszállt.

A 9. percben Berzsenyi vette célba a kaput mintegy 15 méterről, de Hutvágner könnyedén magához ölelte a játékszert.

A 25. percben Hegedűs próbálkozott távolról, lövése nem sokkal suhant el a vendég kapu mellett.

Az ajkaiak próbálták játszani a játékukat, de a siófokiak kellemetlen ellenfélnek bizonyultak. 

A 42. játékpercben Kenderes szánta el magát lövésre, amit nagy lélekjelenléttel mentett szögletre Hutvágner. A sarokrúgáshoz Présinger állt oda, aki ballal tökéletesen varázsolta Kenderes fejére a labdát, és a védő hat méterről a kapuba bólintott, 0-1. 

Fordulást követően jobban nyomott az Ajka. Az 56. percben Csizmadia lövése szállt el jócskán a siófoki kapu mellett. 

A házigaza erőn felül próbált kellemetlenkedni az ajkai térfélen, azonban a vendég védők jól állták a sarat.

A 75. percben Szűcs visszaívelt labdáját a hazai Horváth fejelte figyelmetlenül Zsolnai elé, aki 14 méterről védhetetlenül célzott a kapu bal alsó sarkába, 0-2. 

Az utolsó percekben még próbált kozmetikázni az eredményen a sárga-kék alakulat, de az ajkai kaput nem tudta bevenni, így folytatta idegenbeli szárnyalását Jeney Gyula együttese. 

Dragan Vukmir: – Szomorú vagyok, nagyon szégyellem magam a mai teljesítményünk miatt. A legnagyobb probléma, hogy kedvetlenek voltunk, nem küzdöttünk. Az ellenfélnek nem volt nagy helyzete, mindkét gólunkat egyéni hibából kaptuk.

Jeney Gyula:– Pontosan azt kaptuk az ellenféltől, amire számítottunk, tudtuk, hogy a Siófok mit fog játszani, erre készültünk is. Szerencsénk volt azzal, hogy az első félidő végén gólra váltottuk a rögzített szituációt, mert megváltozott a játék képe, a hazaiak agresszívabbá váltak, nagyobb területek nyíltak előttünk. Tudtam, ha a cserékig kihúzzuk, akkor nem kerülhetünk bajba, mert a kispadról is minőségi játékosok szállnak be, s még dominánsabb futballt tudunk játszani, aminek jelenleg nehéz ellenállni az NB II-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában