Futsal Magyar Kupa

2023.03.29. 20:24

Képtelen volt a kapuba találni az 1. FCV

Hazai pályán került három gólos hátrányba az 1. Futsal Club Veszprém a Magyar Kupa negyeddöntőjének első körében, szerdán.

Horváth Gábor

A hétfői döntetlent követően a Kecskemét nyerni tudott a Március 15. úti sportcsarnokban

Fotó: Nagy Lajos/Napló

1. FCV-Kecskemét 0-3 (0-0)

Veszprém. V.: Vass, Kubicsek, Héra. 1. Futsal Club Veszprém: Spandler – Fridrich, Dorogi, Boromisza, Kiss M. Csere: Soós, Tatai, Everton, Molnár, Ábrahám, Bencsik, Gavrilovics, Fellembek, Gerencsér. Edző: Fehér Zsolt.

SG Kecskemét Futsal: Rigó – Bíró, Dávid, Pál, Maico. Csere: Nyerges, Kajtár, Ristics, Öreglaki, Haász, Mánya. Edző: Soltész Levente.

A héten második alkalommal rendeztek Veszprém-Kecskemét futsal mérkőzést. A felek két nappal korábban, hétfőn találkoztak egymással legutóbb, az NB I-es bajnoki 2-2-es végeredményt hozott.

A kupameccs hasonlóan kezdődött, mint a bajnoki: a hazaiak több komoly helyzetet is kidolgoztak, de egyet sem tudtak kihasználni. A Kecskemét is veszélyeztetett, de inkább a hazai gól érett.

Viszont nem született meg, a második félidőben pedig a vendégek előnybe kerültek. A 25. percben Ristics szerzett labdát Fridrichtől, jobbra passzolt Öreglakihoz, aki Spandler mellett a hálóba lőtt, 0-1.

Ment előre a Veszprém, azonban pontatlan volt a játéka. A vendégek hatékonyabban támadtak és újabb kihagyást használtak ki, a 36. percben Rigó kapus ívelt előre pontosan, Dávid lefejelte a labdát Bírónak, aki kapásból helyezett a kapuba, 0-2.

A véghajrában 5 a 4 elleni játékra váltott a házigazda, Tatai lövése után a kapufa tövéről kifelé pattant a labda. A másik oldalon viszont újabb találat született, a 40. percben Mánya szerzett labdát és a saját hatosán belülről az üres veszprémi kapuba ívelt, 0-3.

Iszonyatosan nehéz dolga lesz a bakonyi csapatnak, amely jövő csütörtökön Kecskeméten igyekszik ledolgozni hátrányát és kivívni a legjobb négy közé jutást a kupában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában