Szlalomban nem talált legyőzőre

2023.03.18. 10:17

Két aranyérmet nyert a veszprémi hallgató az országos síbajnokságon

Összesen hat érem került a győri Széchenyi István Egyetem hallgatóinak a nyakába az idei Magyar Egyetemi-főiskolai Országos Síbajnokságon, aminek köszönhetően az intézmény nyerte a torna összetett pontversenyét. A legeredményesebb versenyző a veszprémi Litauszki Barbara lett.

Rimányi Zita

A Széchenyi István Egyetem tavaly nevezett először a Magyar Egyetemi-főiskolai Országos Síbajnokságra, és rögtön nem várt sikert ért el: a részt vevő hallgatók egy ezüst- és két bronzérmet szereztek. Az intézmény idén még kiemelkedőbben teljesített az összesen tizenkét versenyszámban. Mint Gasztonyi Tamás testnevelés-oktatótól megtudtuk, Litauszki Barbara női szlalomban és parallel szlalomban sem talált legyőzőre. Rajta kívül Magyari Antónia női parallel szlalomban bronzérmet szerzett, Albert Benjámin férfi parallel szlalomban és szlalomban egyaránt második, míg Vég Tamás az utóbbi kategóriában harmadik lett. Sikereik értékét növeli, hogy az eseményen tizenegy hazai intézmény hallgatói küzdöttek az érmekért.

A női parallel szlalom eredményhirdetése a Széchenyi István Egyetem veszprémi hallgatójával, az aranyérmes Litauszki Barbarával
Forrás: családi

„A Széchenyi István Egyetem nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a hallgatóknak a sport terén is színvonalas lehetőségeket biztosítson. Ezt szolgálja az évről évre megrendezett sítábor is, amelyre idén – az elmúlt évihez hasonlóan – a délkelet-franciaországi Puy-Saint-Vincent melletti síközpontban került sor. Összesen hatvanöt hallgatónknak háromféle tudásszinten biztosítottunk oktatást Zakariás Géza és Katona Márk kollégámmal. A tábort tudatosan az országos bajnokság idejére időzítettük, hogy minél többen tudjanak indulni. Nagyszerű élmény volt számukra egyetemi közegben rajthoz állni, és hab a tortán, hogy rendkívül sikeresen szerepeltek” – hangsúlyozta Gasztonyi Tamás.

Litauszki Barbara (balról a második) nagyszerű élményekkel tért haza Franciaországból
Fotós: Széchenyi-egyetem, Májer Csaba József

A veszprémi Litauszki Barbara elmondta, családjának köszönhetően szinte azóta síel, hogy megtanult járni. „A két aranyérem így is meglepetés volt számomra, mert nem tudtam, milyen erős lesz a mezőny. A versenyen szerencsére jobb állapotú volt a pálya, mint az edzésen, amikor nagyon jegesnek éreztem. Emlékezetes marad számomra, hogy a parallel szlalomban az egyik futamban célfotóval sikerült nyernem” – mesélte az intézmény harmadéves építészmérnök szakos hallgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!