Jöhet a magyar derbi

2023.03.01. 22:32

Kézi-BL: álomkezdés után kikapott a Veszprém

Egészen fura meccset játszott a Telekom Veszprém Párizsban a kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének zárásán. A vendégek állva hagyták a franciákat, akik az átaludt első 20 percet követően elkezdtek nagyon jól játszani. Eldőlt, magyar derbit rendeznek a nyolcaddöntőben.

Horváth Gábor

Dragan Pesmalbek jól játszott, de a második félidőben Green kapus teljesítménye is feljavult

Fotó: MTI

PSG-Telekom Veszprém 37-35 (19-24)

Párizs, 3116 néző. V.: Gubica, Milosevic (horvátok). Paris SG: GREEN – Steins 1, Balaguer 3, Toft Hansen 1, L. KARABATIC 3, PRANDI 7, Plantin 1. Csere: Villain (kapus), MÁTHÉ 6 (2), N’tanzi 4, KRISTOPANS 3, SYPRZAK 5 (2), Gibelin1, Sole 2. Edző: Raul Gonzales.

Telekom Veszprém: Corrales – GASPER MARGUC 5, Ilic Z. 2, Mahé 4 (2), PESMALBEK 8, LAUGE 7, STRLEK 6. Csere: Cupara (kapus), Ligetvári, Sipos, ed-Dera 2, Lukács P., Nilsson 1. Edző: Momir Ilics.

Kiállítások: 2, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 6/4, ill. 2/2.

A már biztos csoportelső Paris SG otthonába látogatott az utolsó fordulóban a Telekom Veszprém. A bakonyiak a harmadik helyről várták a meccset, és csak úgy volt esélyük megszerezni a második pozíciót, ha Párizsban több pontot szereznek, mint a Magdeburg (csütörtökön) hazai pályán a Dinamo Bucuresti ellen.

A veszprémiek úgy gondolták, rajtuk ne múljon: álomkezdéssel rukkoltak elő a kényelmes franciák csarnokában. A lelátókat megtöltő szurkolók – köztük a francia futballvilágsztár Kylian Mbappé – meghökkenve konstatálhatta, hogy a vendégek átrobognak a hazaiakon, 4-8. Raul Gonzales időt kért, de a java még csak ezután jött, nem támadt fel a PSG, sőt, még nagyobb lett a különbség, 4-10.

A Telekom jól védekezett és villámgyors támadásokat vezetett, a franciáknál egyedül csak Máthé Dominiket lehetett dicsérni, 15. perc: 6-13. Nem sokkal később kilenc (!) találatra nőtt a bakonyiak előnye, 7-16, Laugéék azt csináltak a francia védekezéssel, amit akartak.

A folytatásban kezdett azért éledezni a PSG, Momir Ilic 12-18-as állásnál időt kért, persze nagyon elégedettlen nem lehetett és nem is volt az. A hazaiak kapusai a továbbiakban is képtelenek voltak védeni, igaz, a bakonyiaknál sem jöttek a bravúrok.

Green a hajrában aztán fogott egy labdát, a hajrát megnyomták a franciák, ez arra volt elég, hogy feljöjjenek mínusz ötre.

Harcosabban jött ki a második félidőre a PSG, 35. perc: 23-26. Green védett, majd Karabatic révén egy gólra csökkentette hátrányát a házigazda, 25-26, Ilics időt kért.

A franciák védekezésben és támadásban is feljavultak, sikerült is egyenlíteniük, 26-26.

Át is vehette volna a vezetést a Párizs, de a 43. percben Corrales kivédte Syprzak hetesét. A másik oldalon Green teljesítménye hatalmasat javult, a jó védekezésre és erre alapozva összejött a fordítás a hazaiaknak, 30-28. A Telekom nem tudta lassítani a PSG lendületét, 32-29.

Nyoma sem volt ekkor az első félidei Veszprémnek, a bakonyiak bizonytalanul, sok hibával játszottak. Tíz perccel a vége előtt néggyel vezetett a PSG (34-30), Ilics időkérését követően 7 a 6 elleni támadójátékra álltak át a vendégek.

Felszívta magát a nyitottan védekező Telekom, amely három gólt ért el zsinórban, és ismét nyílttá tette a meccset, 34-33. Corrales újabb hetest védett, Lauge emberhátrányban egyenlített, 34-34.

Kristopans és Prandi volt eredményes, Lauge újabb találata után azonban még élt a veszprémi remény a pontszerzésre. Főképp úgy, hogy Corrales újabb védést mutatott be az utolsó percben. Támadhatott az egyenlítésért a Veszprém, ed-Deránál azonban támadószabálytalanságot fújtak. Prandi találata zárta az összecsapást.

A Veszprém vereségével biztossá vált, hogy először a sorozat történetében találkozik egymással a Veszprém és a Szeged. A magyar párharcban a legjobb nyolc közé jutás lesz majd a tét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában