Az akadémistákat győzték le

2023.03.18. 20:52

Kézilabda-rangadót nyertek a balatonfürediek

A Füred sikeresen fékezte le az utóbbi időben remek formát mutató akadémistákat szombaton a férfi kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

Fotó: Nagy Lajos/Napló

BKSE-NEKA 24-19 (12-12)

Balatonfüred, 400 néző. V.: Sándor, Szabó. Balatonfüredi KSE: Andó, Tóth M. (kapusok), Szretenovics 4, Varga M. 3, Bóka 1, Szmetán M. 1, Németh B. 4, Dénes, Hornyák P. 8 (6), Szűcs B. 2, Vajda 1. Edző: György László.

NEKA: Deményi, Palasics (kapusok), Temesvári 1, Krakovszki Zs. 3, Papp 3, Krakovszki B. 2 (1), Sztraka 3, Ács 3, Kovács T. 2, Dely 2, Sisa, Dobi, Karai, Szilágyi. Edző: Sótonyi László.

Kiállítások: 10, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 6/6, ill. 4/1.

Két 18 pontos csapat találkozott egymással szombaton a Balaton Szabadidő Központban. A hazaiak és a vendégek egyaránt jó formában várták az összecsapást, az őszi döntetlent követően mindkét együttes a két pontra hajtott.

A NEKA ragadta magához a kezdeményezést, az akadémisták 4-2-re vezettek az ötödik percben, majd hamarosan öt gólra nőtt az előnyük, 2-7.

Szretenovics hét perc szünet után ért el hazai találatot, szépen fokozatosan zárkózott fel a BKSE (többek között Andó védéseinek köszönhetően), amely a 22. percben egyenlített Hornyák hetesével. A vezetést is átvették a fürediek, de nem sokáig, az első félidő 12-12-es döntetlennel zárult.

A második játékrész első találatát a házigazda érte el, ám nem sokkal később kettővel a NEKA vezetett, 14-16. Fordult a kocka, Hornyák volt aktív, s hamarosan már a Fürednél volt a fór, 19-17. Gyorsan nőtt ötre a különbség, Andó parádés védései után Szretenovics növelte még tovább az előnyt, 24-18. A legvégén Ács szépített, de így is 20 kapott gól alatt maradt György László együttese, amely a második félidőben stabil, szervezett játékkal fordította a maga javára a derbit.

György László: – Az első félidő végére összeállt a védekezésünk, majd a szünet után el tudtunk lépni riválisunktól. Lelkesen játszottak a vendégek, örülök, hogy meggyőző különbséggel sikerült nyernünk.

Sótonyi László: – Sikerült sokáig tartani a lépést a fürediekkel, a mérkőzés végén viszont több hibát követtünk el. Nekünk az egy nagy siker, hogy tavasszal a hatodik helyért küzdhetünk a bajnokságban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában