Röplabda NB I

2023.03.19. 13:50

Könnyedén nyert a VESC a sereghajtó ellen

Magabiztosan uralták a mérkőzést az első perctől fogva a veszprémiek, és esélyt sem adtak a tabella utolsó helyén álló Jászberénynek a női röplabda NB I-ben. A fürediek a fővárosban maradtak alul.

Balogh Dávid

Végig domináltak a veszprémi lányok

Fotó: Pesthy Márton/Napló-archív

A bakonyiak a harmadik, a Jászberény az utolsó, 12. helyről vághatott neki az összecsapásnak. Szokolikné Kalmár Judit tanítványai végig koncentráltan, és eredményesen játszottak. Az elsőben szettben 9, a másodikban 11 pontot engedett a jászsági csapatnak a Veszprém. Az utolsó játékrészben teljesített a legjobban a vendég alakulat, azonban így sem okozott nagy gondot Horváth Dóráéknak. 

Legközelebb a VEHIR-VESC a Diósgyőr otthonában lép pályára. 

A Balaton-partiak Budaörsön szerepeltek. Az első játszmában jobban teljesítettek, de a fővárosiak rutinja kijött a többi játékrészben, és bezsebelték a bajnoki pontokat. 

Eredmények: VEHIR-VESC – Jászberény VT 3:0 (9, 11, 13)

Veszprém, 80 néző. V.: Selega, Kiss.

VESC: Deli 4, Araújo 15, Sólyomvári 9, Nagy 9, Horváth 7, Thompson 11. Csere: Tóth, Bődi (liberók), Molnár-Pintér 3, Szalczinger, Székely, Piltman. Edző: Szokolikné Kalmár Judit. Másodedző: Fehér Tibor.

Jászberény: Berényi 2, Sléder 5, Juhász 1, Farkas 1, Somlai, Fodor 2. Csere: Lagzi-Kovács (liberó), Faragó 1, Kocsi 1, Morvai 4. Edző: Deme Gábor. Másodedző: Tumpech Ádám. 

Szokolikné Kalmár Judit: - Büszke vagyok a csapatra, hogy végig legjobb tudásuk szerint játszottak, és a figyelmük nem lankadt a meccs folyamán egyszer sem. Annak külön örülök, hogy szinte mindenki pályára tudott lépni és hozzá tudott tenni a játékhoz. A mai nappal is már a jövő heti mérkőzésre próbáltunk készülni, kihozva belőle a legtöbbet. Gratulálok a lányoknak!

Budaörsi DSE-Emericus-SZBRA 3:1 (15, -16, -22, -23)

Budaörs, 45 néző. V.: Halász, Bibók.

BDSE: Pisák F. 13, Horváth 17, Merza 10, Tátrai N. 10, Kiss 8. Csere: Futsek, Ujvárosi (liberók), Jakab, Rékasi, Pisák L. 2, Tátrai Zs. Edző: Ujvárosi Levente Károly. 

SZBRA: Sólyom, Mayerhoffer 13, Szakály 8, Gergácz 10, Lovász 2, Schneider 19. Csere: Berkó, Darvasi (liberók), Krakoczki, Tóth 5, Nagy, Spándli, Tomanóczy, Honfi. Edző: Fésüs Irén.

Fésüs Irén: Először is ki kell emelnem, hogy jól helytálltunk. Azonban több dolog is nehezítette az elmúlt időben a felkészülésünket. Mindezt figyelembe véve a játékunk elfogadhatóbb volt az elmúlt időszak teljesítményeihez képest. Sajnos még fiatalok vagyunk ahhoz, hogy döntő helyzetekben ne remegjen meg a kezünk. Építkezünk és dolgozunk tovább! 

A bajnokság állása: 1. TFSE 44 pont, 2. DVTK 42, 3. VEHIR-VESC 39, …10. Szent Benedek RA 18. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában