Diákolimpia

2023.03.14. 11:50

Országos döntőben küzdöttek az almádi gyerekek

A balatonalmádi Györgyi Dénes Általános Iskola csapata is bekerült az országos döntőbe a diákolimpia játékos sportverseny megmérettetésen.

Horváth Gábor

Egészen az országos döntőig jutottak és ott is szépen helytálltak az almádi gyerekek

Forrás: Magyar Diáksport Szövetség

A „sportág” nevében az szerepel, hogy játékos, és valóban játékos ügyességi feladatokat kell megoldaniuk, sorversenyeken kell helytállniuk a gyerekeknek, összességében egy kőkemény, izgalmas küzdelemről van szó.

A diákolimpia kisdiákoknak szóló játékos sportverseny elnevezésű megmérettetésén 12 lehetséges versenyszámból mindig 9 + 1-et sorsolnak ki. Ezen számok labdás, kúszó-mászó, egyensúlyozó, akadályugró feladatokat tartalmaznak, a klasszikus sorversenyek mintájára mérkőznek meg egymással a résztvevők.

A játékos sportversenyre országszerte 175 iskola jelentkezett és indult el, előbb a körzeti fordulókon, majd az ezekről továbbjutók a megyei döntőkben mérték össze tudásukat, aztán következett az országos elődöntő. Az egri fináléba nyolc iskola együttese kvalifikálta magát, köztük volt a balatonalmádi Györgyi Dénes is.

Forrás: Magyar Diáksport Szövetség

A bajnoki címet a Bálint Márton Általános Iskola és Gimnázium Tagintézménye (Törökbálint) szerezte meg. A derekasan küzdő (többször is negyedik) balatonalmádi fiatalok holtversenyben az ötödik legtöbb pontot gyűjtötték, végül hatodikok lettek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában