Újabb két pont

2023.03.25. 20:55

Ragyogó füredi siker Komlón

Nem adott esélyt a Balatonfüredi KSE a Komlónak, amely hazai pályán sem tudta szorossá tenni a kézilabda NB I-ben játszott bajnokit szombaton.

Horváth Gábor

Szretenovicsék a vártnál jóval simább sikert arattak

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Sport36-Komló–BKSE 19-32 (7-14)

Komló, 600 néző. V.: Kiu G, Kiu T. Komló: Granic, Pásztor, Szilágyi (kapusok), Vaskó 1, Szöllősi O., Grünfelder, Urbán, Sunajko 2, Takács B. 3, Csányi, Melnyicsuk 9 (6), Szuharev, Orbán B. 2, Vranac, Hoffmann, Vekic 2, Edző: Marosán György.

Balatonfüredi KSE: Andó, Tóth M. (kapusok), Szretenovics 3, Varga M. 4, Bóka 1, Szmetán M. 5, Németh B. 3, Dénes, Ág, Hornyák P. 7 (4), Szűcs B. 4, Vajda 2, Brandt 3. Edző: György László.

Kiállítások: 4, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 7/6, ill. 4/4.

Villámrajtot vett a Füred, az első 10 perc után 1-4 állt az eredményjelzőn. A Komló igyekezett felvenni a tempót, de a BKSE tudta tartani a különbséget, sőt növelte is az előnyt, amely az első játékrész végére hét gólosra hízott.

A fordulás után sem volt esélyük a hazaiaknak, akik fel is őrlődtek a felzárkózási próbálkozásokban, 54. perc: 18-28. A hajrában még nőtt is a vendégek fölénye, rendkívül magabiztos sikert aratott idegenben a Füred.

Marosán György: - A fürediek erősebbek nálunk, de ma egy pillanatig nem volt esélyünk, aminek természetesen nem örülök. Jerkovic megsérült, ami nagyban megnehezítette a dolgunkat, nem tudtuk pótolni. Támadójátékunk nem tudott mit kezdeni a vendégek védekezésével.

György László: - Mind a védekezéssel, mind a támadójátékkal elégedett vagyok. Komlón nagyon nehéz jó eredményt elérni, kemény, szoros meccsre számítottunk, meglepetés volt, hogy ilyen teljesítményt tudtunk nyújtani az első perctől kezdve. A két csapat között nincs ekkora különbség, ma nekünk szinte minden sikerült. Örülünk a sikernek, de továbbra is két lábbal kell álljunk a talajon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában