Atlétika

2023.03.17. 13:39

VEDAC: Három érem, két kvóta

Három bajnoki éremnek és két Európa Kupa kvalifikációnak örülhetett a VEDAC, a téli felnőtt és U16-os dobó országos bajnokságon, melyet a veszprémi egyesület rendezett.

Balogh Dávid

Mozsdényi Dávid (balra) ezüstöt, tanítványa Strigencz Zalán (jobbra) bronzot szerzett. Forrás: VEDAC

 

 

 

A téli felnőtt és U16-os országos bajnokság az első jelentős megmérettetés a 2023-as versenyévadban a dobók számára, így az ország minden szegletéből közel 150 sportoló érkezett a királynék városába. 

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) kalapácsvetésben, diszkoszvetésben és gerelyhajításban hirdetett győztest felnőtt, és U16-os korcsoportban. 

Férfi felnőtt diszkoszvetésben két hazai versenyző is dobogóra állhatott. Mozsdényi Dávid utolsó sorozatban elért 53.10 méteres eredményével a második helyet szerezte meg. Tanítványa, Strigencz Zalán 52.05 méterrel bronzérmet és Európa-kupa indulási jogot szerzett. Ugyanitt Péringer Márk is bejutott a legjobbak közé és 50.55 méterrel ötödik lett.

A kalapácsvetők mezőnyében kettős szombathelyi siker született, Varga Donát és Rába Dániel mögött Pásztor Bence a VEDAC sportolója 71.99 méterrel értékes bronzérmet szerzett. Czeller Gábor szorosan a dobogósok mögött zárt, mindössze 23 centiméterrel dobott kevesebbet, így ő a negyedik helyen zárt. A fiatal Csekő Miklós pedig a hatodik helyet szerezte meg, ami Európa-kupa indulási jogot jelentett számára.

Női kalapácsvetésben a szintén szombathelyi Gyurátz Réka vihette haza a bajnoki aranyat, Csatári Jázmin negyedik (59.60), a fiatal Fertig Fanni egyéni csúccsal (51.19) hatodik lett.

A versenyzőket Zentai Tibor, Dobos Máté és Mozsdényi Dávid készítette fel. 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában