Látványos küzdelem

2023.03.12. 16:07

Veszprémi házi döntőt is hozott a 43. taekwondo ob

Hatalmas érdeklődés mellett veszprémi sikereknek is tapsolhatott a közel 2000 fős publikum

Balogh Dávid

Látványos küzdelmeket láthattak az érdeklődők

Fotó: Pesthy Márton

A magyar taekwondo legjobbjai álltak tatamira a hétvégén, a Veszprém Arénában. Közel 25 év után ismét a megyeszékhely adott otthont az ország legnagyobb taekwondo versenyének, az Országos Bajnokságnak, hazánk legjobbjaival. A megmérettetésen 36 csapat 351 sportolója vett részt. A szép számú publikum már reggeltől izgalmas formagyakorlatokat, selejtező küzdelmeket és töréseket láthatott több korcsoportban, és kategóriában. A versenyző barát szervezésnek köszönhetően hat küzdőtéren folytak a jobbnál jobb küzdelmek. A fiatal sportolók energikus mérkőzéseket vívtak, sok akcióval és látható győzni akarással.

A Veszprémi Taekwon-do SE összesen 22 sportolóval vágott neki az eseménynek.

A délután folyamán díjátadóval összekötött gála műsorral kedveskedtek a szervezők a nézőknek. A gála elején Porga Gyula, Veszprém város polgármestere köszöntötte az eseményen résztvevőket. 

-Jó látni, hogy ez a létesítmény nem csak a kézilabda szerelmeseinek okoz örömet, és más sportág kedvelői is képesek megtölteni a lelátókat – kezdte beszédét Porga Gyula.

A polgármester kiemelte, Veszprémben ez a küzdősport nem idegen, több évtizede végzi sikeres munkáját a Veszprémi Taekwon-do SE. 

Ezt követően Porga Gyula és Ovádi Péter országgyűlési képviselő Pro Meritis díjat adott át dr. Somlai Jánosnak, aki 1979-ben a királynék városában megalapította az első taekwon-do egyesületet, és a klub sikereivel öregbítette a város jó hírnevét, és letette a sportág alapjait Veszprémben. A program részeként köszöntötték továbbá a veszprémi klub világbajnokait, Rajkai Andreát, Papirovnyik Mónikát, Mucsy Petrát, Kosztyu Veronikát és Vajky Lászlót. 

A gála folytatásában két elképesztő küzdelem vonzotta a tekinteteket a pástra. Férfiaknál +86 kilogrammban Zsarkó Péter csapott össze pécsi ellenfelével, de nem volt kérdés, hogy az algyői versenyző volt a jobb. Majd következett egy igazi kuriózum a nőknél, ahol két veszprémi csapott össze Naszer Júlia és Bándi Dorka személyében a bajnoki címért. Naszer az első menet végén magabiztosan vezetett, két fejrúgással nagy előnyt szerzett, de aztán Bándi ezt a második menetben fokozatosan ledolgozta, így mindkét lány hatalmasat küzdve egy nagyszerű mérkőzést vívott egymással, kiérdemelve ezt egy igazi gálamérkőzésnek. A végén Bándi Dorka kezét emelték a magasba, így ő szerezte meg a magyar bajnoki címet. 

A Veszprémi Taekwon-do SE ob-eredményei, arany: Végh Kendra, formagyakorlat. Bándi Dorka, küzdelem.

Ezüst: Farkas-Karácson Eszter, formagyakorlat. Győri Balázs, formagyakorlat. Naszer Júlia, küzdelem. Szarapka Noémi, küzdelem.

Bronz: Horváth László, formagyakorlat. Aranyos Réka, formagyakorlat. Csomai Miron, formagyakorlat. Győri Gergő, formagyakorlat. Meilinger László, formagyakorlat. Farkas Kristóf, küzdelem. Szabó Gellért, küzdelem. Petlánovics Roland, küzdelem. Matos Tege, küzdelem. Tuczai Roberta, küzdelem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában