Kézilabda

2023.04.02. 07:10

Tükörsima Telekom diadal

Nem történt meglepetés az NB I-es veszprémi kézilabda „rangadón”: a bajnoki címre pályázó Telekom kiütötte a bennmaradásért küzdő Fejér-B.Á.L.-t. Az egyoldalú csata után mindkét gárda dolgozik tovább, hogy a folytatásban megvalósítsa az álmait.

Király Ferenc

Telekom Veszprém–Fejér-B.Á.L. Veszprém 49-30 (26-11)

Veszprém, 1400 néző. Vezette: Kovács, Mándli.

Telekom: CORRALES – VAJLUPOV 11 (1), ILIC Z. 9, Ed-Dera 5, Pesmalbek 5, Lauge 2, Strlek 3. Csere: Cupara 1 (kapus), Lukács, Nilsson 1, LIGETVÁRI 6, ELÍSSON 6. Edző: Momir Ilics.

Fejér-B.Á.L.: Balogh – Tóth P. 2, Ludmán 3, Bugyáki, Gál 3, Éles B. 4, HÁRI 5 (3). Csere: Miklós (kapus), Szrnka 2, Stranigg 3, Vetési 2, Machac 2, MOLNÁR B. 4, Fercsik, Szatmári, Csizmadia. Edzők: Danyi Gábor és Éles József.

Kiállítások: 8, ill. 0 perc.

Hétméteresek: 2/1, ill. 3/3.

Noha az előzetes esélyek egyértelműen a hazaiak mellett szóltak, a derbi azon szempontból érdekesnek ígérkezett, hogy a minap BL-negyeddöntőbe jutott Nilssonék az előző bajnokijukon pontot hullajtottak a NEKA otthonában, míg a vendégek ezt követően felmentették a munkavégzés alól az addigi szakvezetőjüket, Konkoly Csabát, akinek a teendőit a klubtulajdonos és a szakmai tanácsadó vette át. A sportbarátok egy ideig azt gondolhatták, hogy Ludmánék megilletődöttség nélkül viaskodnak majd a „nagy testvér” pályáján (5-5), aztán az 5. perctől mind nehezebb helyzetbe kerültek: a felpörgött ellenfelük ugyanis – a hibáikat kihasználva – hamar összerakott egy hét–egyes szériát (12-6). Mivel a magassági, súly- és tudásbeli fölényben lévő Telekom nem lassított, fertályóra után már tízzel vezetett (18-8), az aktívái akkor lőttek gólt, amikor csak akartak. Később Lauge-ék némiképp visszavettek a tempóból, a trénerük bátran forgathatta őket, a felek között – takaréklángon is – megmaradt az osztálykülönbség (21-11). Az eltérés pedig a nagyszünetig tovább nőtt, a nézők például nagy tapssal jutalmazták Ilic távoli bombáit (26-11).

 

A fordulás után felváltva estek a találatok, az edzőmeccs jelleget öltött párharc ezen periódusában a Fejér-B.Á.L tehetségei is mutattak szép dolgokat, kicsit közelebb is jöttek, ám az éllovas így is óriási fölényben volt (31-17). Aztán a tempót váltott Telekom ismét ízelítőt adott abból, milyen is az, mikor felveszi a BL ritmust, ilyenkor a vendégek nem tudták megnehezíteni a dolgukat (40-20). A nehéz helyzetbe sodródott, de azért időnként magukat összekapó Gálék a találkozó hátralévő részében próbáltak fogást találni a riválisukon, igaz, a differencia továbbra is nagy volt (44-27). A hazaiak a végén megint nem pörögtek teljes fordulatszámon, ők is követtek el hibákat, de összességében ekkora különbséggel is megérdemelten nyertek.

Momir Ilics: A szegediek elleni BL-továbbjutásunk után azt kértem a játékosaimtól, hogy vegyék komolyan ezt a találkozót is. Mostantól a Magyar Kupa négyes döntőjére készülünk, az lebeg a szemünk előtt.

Danyi Gábor: Mivel a Telekom komolyan vette a mérkőzésünket, nem igazán tudtunk méltó partnerei lenni. Próbáltunk részcélokat felállítani, de azokat sem valósítottuk meg teljes sikerrel, kiütközött, hogy a felek más célokért küzdenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában