Futsal: megtört a jég

2023.05.15. 21:09

A legjobbkor jött az első siker

Első győzelmét aratta a bajnoki rájátszásban az 1. Futsal Club Veszprém, amelynek így még van esélye arra, hogy a folytatásban a bronzéremért csatázzon.

Horváth Gábor

Fotó: Nagy Lajos/archív

Kecskemét-Veszprém 3-6 (1-4)

Kecskemét. V.: Szilágyi, Takács, Goneth. Kecskemét: Rigó – Bíró, Mánya, Pál, Maico. Csere: Nyerges, Bencsik R., Kajtár, Ristics, Öreglaki, Dávid, Haász, Hadnagy. Edző: Soltész Levente.

1. FC Veszprém: Spandler – Fridrich, Everton, Gavrilovics, Gerencsér. Csere: Soós, Dorogi, Bognár, Ábrahám, Bencsik Á., Fellembek, Kiss M. Edző: Fehér Zsolt. 

A Kecskemét tét nélkül lépett pályára, már korábban eldőlt, hogy a csapat harmadik lesz, ami azt jelenti, hogy részt vesz a bronzéremért rendezendő párharcban. Erre a Veszprémnek is megvolt az esélye, de ehhez három pontot kellett szereznie. Nem ígérkezett könnyűnek a feladat, hiszen az 1. FCV rendkívül rossz szériát produkált a rájátszásban, egyetlen sikert sem tudott aratni nyolc forduló alatt és összességében már 10 nyeretlenül megvívott találkozónál járt. 

Remekül kezdődött a meccs a Veszprém számára, a 2. percben Gavrilovics tüzelt, a kapufáról kipattanó labda Dávid lábáról került a hálóba, 0-1.

A 3. percben Everton vezetett lendületes támadást, balra passzolt Gerencsérhez, aki kapásból a hosszúba vágta a játékszert, 0-2.

Beleerősített a Kecskemét, de megint a bakonyiak találtak be. Everton csapott le Ristics átadására, a brazil Rigó lábai között lőtt a kapuba, 10. perc: 0-3.

A 15. percben szépíteni tudtak a hazaiak, Pál távoli lövése a kapufáról vágódott ki, majd Spandler lábáról saját kapujába, 1-3.

Nem sokáig örülhettek a kecskemétiek, a 16. percben Gerencsér adott pontos labdát Fellembeknek, aki közelről nem hibázott, 1-4.

Ahogyan arra számítani lehetett, erőteljesen kezdte a második félidőt a hazai együttes, két volt veszprémi hozta össze a találatot, Pál passza után Bencsik Roland cselezett és lőtt a bal alsóba, 23. perc: 2-4.

Közelebb kerülni azonban nem tudott a Kecskemét, a 29. percben Gavrilovics és Fridrich játszott össze, utóbbi lőtt gólt a jobb oldalról, 2-5.

Öt a négy elleni játékra váltott a házigazda, Hadnagy pedig szépített a 32. percben, a jobb alsóba küldte a labdát, 3-5.

A 36. percben Everton lőhetett 10 méteres büntetőt, miután összejött a riválisnak hat szabálytalanság, a brazil nem tudtak kihasználni a lehetőséget.

A 37. percben Kiss Milán próbálkozhatott a tízesről egy újabb hazai szabálytalanságot követően és ezúttal sikerült betalálni, 3-6.

A Veszprém ezzel életben tartotta reményeit arra vonatkozóan, hogy elérje a bronz-párharcot. Egy kör van hátra a rájátszásból, jövő hétfőn a bakonyiak a Berettyóújfalut fogadják.

További eredmények: Berettyóújfalu-DEAC 6-3, Aramis SE-Haladás 3-5.

Az állás, felsőház: 1. Haladás 31 pont, 2. Berettyóújfalu 24, 3. Kecskemét 15, 4. Veszprém 10, 5. Aramis SE 9, 6. DEAC 9.

Az utolsó forduló párosításai, 05. 22.: DEAC-Aramis, Haladás-Kecskemét, Veszprém-Berettyóújfalu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában