Benn maradni az élvonalban

2023.05.26. 15:00

A "nagy" Veszprém segíthet rajtuk

Nem lehetnek vérmes reményei a Fejér-B.Á.L. Veszprémnek a kézilabda NB I utolsó fordulójában, de ha május 27-én (szombat, 18 óra) vereséget szenved a Csurgói KK vendégeként, akkor is csak csodával eshet ki az élvonalból.

Király Ferenc

A bakonyiak már múlt héten meghosszabbíthatták volna az első osztályú tagságukat, ám a Budai Farkasok-Rév Group otthonában nem tudták megismételni az előző körben, a NEKA elleni jó teljesítményüket. Az egygólos „zakójukkal” (31-30) mégis közelebb kerültek a céljukhoz, lévén, az FTC felülmúlta a HÉP-Ceglédet, a riválisok között így megmaradt a kétpontos különbség. Az utolsó előtti helyen álló ellenfél hétvégén a Telekom Veszprémet fogadja, s földöntúli bravúr lenne, ha két vállra fektetné a BL-negyeddöntőst. Az Éles-gárda ezzel párhuzamosan a hetedik csurgóiakhoz látogat, az erőviszonyokat jól mutatja, hogy a vetélytárs év végén a királynék városában is nyert (27-32). Akkor a mieink az első félidőben remekül tartották magukat, aztán produkáltak egy csapnivaló húsz percet, amit egy–tizenegyre vesztettek el. Szerencsére a súlyos kudarcot elkerülték, hiszen tízgólos hátrányban sem adták fel a küzdelmet.

A sérülések miatt tartalékos és mostanra alaposan elfáradt Szmetán Péteréknek ezúttal sem lebeghet győzelem a szeme előtt, a mérkőzés esélyesei a hazaiak – akik azon lesznek, hogy felőröljék az ellenállásukat –, így alighanem egy pompás teljesítmény is kevés lenne a sikerhez. Inkább igyekeznek megakadályozni, hogy a másik oldal díszlépésben nyerjen: a várfalra idejekorán kitűzesse velük a fehér zászlót. Ha becsülettel helytállnak, tisztességgel búcsúzhatnak a számukra roppant megerőltető szezontól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában