Futsal

2023.05.26. 21:13

Drámai fordítás, veszprémi bánat

Az 1. Futsal Club Veszprém három góllal is vezetett, végül kikapott a Kecskemét otthonában a bronzéremért zajló küzdelem első felvonásában a futsal NB I-ben.

Balogh Dávid

Fájdalmas vereséget szenvedtek a veszprémiek

Fotó: Pesthy Márton

Kecskemét-1. FC Veszprém 6-3 (0-0)

Kecskemét. V.: Szűcs, Szabó F., Szabó P. Kecskemét: Rigó – Bencsik, Ristic, Hadnagy, Pál. Csere: Nyerges, Bíró, Kajtár, Öreglaki, Dávid, Haász, Mánya, Fendrich. Edző: Soltész Levente. 1. FCV: Spandler – Fridrich, Everton, Dorogi, Gerencsér. Csere: Soós, Molnár, Bognár, Ábrahám, Bencsik, Gavrilovics, Kiss. Edző: Fehér Zsolt.

A három párharcból álló találkozó első mérkőzésének első félidejében határozottabban kezdett a Kecskemét. Többnyire a veszprémiek térfelén gurult a labda, de Fehér Zsolt tanítványai is szép számmal veszélyeztettek kontrajátékból, azonban érintetlenek maradtak a hálók az első húsz perc után.

A második játékrész elején Gerencsérrel szemben szabálytalankodtak a hazai játékosok, a megítélt szabadrúgást Everton vállalta magára, aki mintegy 12 méterről bődületes erővel lőtte ki a jobb felső sarkot, 0-1. A 24. percben Ristic szlalomozott a veszprémi játékosok között, majd lövésre adta fejét, de Spandler könnyen védett. A 29. minutumban ismét Ristic vette célba a bakonyi kaput, de Spandler eszén ezúttal sem járt túl a kecskeméti játékos. Rögtön a másik oldalon egy kontra után Kiss egy az egy elleni helyzetben passzolta a hálóba a játékszert, 0-2. A 34. percben Kiss Milán hagyta le Dávidot, majd tíz méterről bombázott Rigó kapujába, 0-3. A hajrára megélénkült a hazai csapat, és lehetetlen helyzetből állt fel, rövid időn belül. A 37. percben Hadnagy, majd az utolsó minutumban előbb Pál, majd megint Hadnagy vette sikeresen célba Spandler kapuját, 3-3.

A kétszer öt perces hosszabbításban se vettek vissza a lendületből az alföldiek, rögtön az első percben egy rövid passzos játék után Mánya talált a veszprémi kapuba, 4-3. A bakonyi rémálom ezzel még nem ért a végére, ugyanis Hadnagy talált be újra, a 43. percben, 5-3. A második öt perces hosszabbítás végén egy öt a négy elleni szituációban adta el a labdát a Veszprém, Dávid pedig a saját térfeléről célzott a vendégek hálójába sikeresen, 6-3.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában