Biztos füredi siker

2023.05.14. 20:54

Hat találat, több bombagól is született Zsámbékon

Gólzáporos meccsen fektette két vállra a sereghajtó Zsámbékot a Balatonfüredi FC vasárnap a labdarúgó NB III-ban.

Horváth Gábor

Zsiga Máté (jobbra) szerezte a mérkőzés első találatát

Fotó: Nagy Lajos/archív

Zsámbéki SK-BFC 2-4 (0-2) 

Zsámbék, 200 néző. V.: Takács. Zsámbéki SK: Tugyi – Somogyi, György (Kerék, 46.), Sugár, Zsuppán, Barlangi, Monor (Harmat, 66.), László (Csabafi, 77.), Mártonfi (Bíró, 46.), Szakszon (Magyar, 81.), Marticsek. Edző: Szamosszegi Gábor.

Balatonfüredi FC: Erdélyi (Laki, 89.) - Szabó G. (Róth, 68.), Szalai, Zsiga (Sárossy, 68.), Lasz, Pécseli, Bartha, Szabó I. B. (Gosztonyi, 84.), Tóth G. (Szabó II. B., 89.), Rádai, Géringer. Edző: Borgulya István.

A több napos esőzésnek köszönhetően sáros, mély talajú pályán fogadta a tabella utolsó helyén álló Zsámbék a 11. Balatonfüred gárdáját, amely a kezdősípszót követően azonnal magához ragadta a kezdeményezést és kapujukhoz szorította a hazaiakat.

A 16. percben góllá érett a fürediek fölénye: jobb oldalon vezettek támadást a vendégek, Bartha Roland ívelte be a labdát, amelyet a túloldalon érkező Zsiga Máté az ötös vonaláról bólintott a jobb alsó sarokba, 0:1.

A 30. percben Bartha a baloldalon tört előre és jó ütemben tálalt a jobb összekötő helyén kilépő Szabó I. Bence elé, aki néhány lépés után 10 méterről a hazai kapu bal alsó sarkába lőtt, 0:2.

A félidő további részeben is a vendégek irányították a játékot, de újabb találatot ekkor még nem szerezték.

Szünet után sem változott a játék képe, továbbra is a vendégek domináltak és a 48. percben egy szépségdíjas találattal tovább növelték előnyüket: a jobb oldalon szöglethez jutott a Füred, amelyet Szabó I. Bence a kaputól 20 méterre álló Szabó Gábor elé gurított, aki a labdát kapásból a jobb felső sarokba bombázta, 0:3.

Ezt követően a magabiztosan vezető Füred visszavett az iramból és a levegőhöz jutó hazaiak a 57. percben váratlanul szépítettek: a 16-os előterében Szakszon váratlanul lövésre szánta el magát és a labda a kicsit későn vetődő Erdélyi kapus mellett a a jobb oldali kapufáról vágódott a vendégek hálójába, 1:3.

A gólt követően megélénkült a játék és hazaiak is nagyobb fokozatra kapcsoltak, ennek ellenére a Balatonfüred a 76. percben növelte előnyét: Bartha Roland középen indította a vendégek támadását, a jobb oldalon előretörő Szalai Péterhez passzolt, aki 18 méterről lövésre szánta el magát és a labda a jobb oldali kapufa tövéről vágódott a hazai kapuba, 1:4.

Ezt követően is a vendégek uralták a mérkőzést, de gólhelyzeteiket kihagyták és újabb találatot már csak a hazaiak szereztek a 90. percben: bal oldali zsámbéki szögletet követően a kipattanó labdát Zsuppán 25 méterről bombázta a füredi kapu bal felső sarkába, 2:4.

Sportszerű mérkőzésen a végig fölényben játszó, sok helyzetet kidolgozó Balatonfüred magabiztosan szerezte meg a győzelmet a lelkes hazai csapattal szemben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában