Más szakmában a volt focista

2023.05.17. 14:00

Hogy készíti a hamburgert egy volt NB I-es kapus?

Nem reprezentatív, de alaposnak mondható felmérésünk alapján: kitűnően. Most induló sorozatunk főszereplői egykori profi sportolók, akik pályafutásuk után más szakmában próbálják ki magukat. Az első részben az Ajkáról származó egykori NB I-es futballkapus szerepel, aki a vendéglátásba kóstolt bele.

Horváth Gábor

Szép Tamás párjával, Kovács Szilviával Fotó: Facebook

Szép Tamás nevét jól ismerik azok, akik a 2000-es években követték a honi futballt. Az ajkai származású játékos szülővárosa klubja mellett védett többek között Sopronban, Tapolcán, Celldömölkön, Szombathelyen és Pápán is. Utóbbi két helyen a legjobbak között, az NB I-ben is bizonyíthatott.

„Szepi” három éve sérülés miatt akasztotta szögre a kapuskesztyűt, és nem távolodott el teljesen a labdarúgástól (kapusedzőként dolgozik Balatonalmádiban), de belevágott valami teljesen újba is: párjával hamburgerezőt nyitottak.

- Jött egy lehetőség és úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk a vendéglátást – mondta el lapunknak Szép Tamás, aki párjával, Kovács Szilviával Balatonalmádiban nyitott hamburgerezőt. - Kemény világ – összegezte sóhajtva tapasztalatait, arra utalva, hogy a mostani gazdasági helyzetben számos nehézséggel kellett és kell megbirkózniuk. Birkóznak is becsülettel, közel egy éve üzemeltetik a helyet, amelybe rengeteg munkát fektettek. Ma már tisztában vannak a szakma buktatóival, de továbbra is pozitívak.

A 49 éves exfutballista szakácstanfolyamot is végzett, és már rutinos konyhai dolgozóként találja fel magát a hamburgerek, különböző frissensültek világában. Párjával igyekeznek minél jobban kiszolgálni az igényeket és a visszajelzések alapján sikerrel teszik ezt.

Szép Tamás nem szívesen hagyta abba az aktív futballt, így örül, hogy edzőként a pályán maradhatott. Korábban már végzett edzői tanfolyamot és most is hallgatója egynek. Balatonalmádiban az összes korosztály mintegy 12 kapusával foglalkozik, nem könnyű összeegyeztetni ezt a vendéglátással, de nagyon szeret a gyerekekkel, fiatalokkal foglalkozni.

Aki ismeri Szepit, jól tudja, hogy ma is nagyon fiatalosan, frissen, motiváltan mozog a futballpályán. Igazi példakép, jó, hogy nem veszett el a magyar futball számára. Még akkor is, ha ő készíti az egyik legjobb hamburgert a Balatonnál. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában