Az NB II-es szereplés a tét

2023.05.23. 11:19

Megvan a Veszprém osztályozós ellenfele

Két Baranya vármegyei csapat és a Nyíregyháza közül kaphatott osztályozós ellenfelet kedden a Practical VLS Veszprém, amely vasárnap megnyerte a labdarúgó NB III nyugati csoportját.

Horváth Gábor

Kemény ellenfél vár a Veszprémre, amely azonban az elmúlt hónapokban bebizonyította, hogy senkitől sem fél

Fotó: Haraszti Gábor

Beszámoltunk óra, idén nem jelent automatikus feljutást az NB III-as bajnoki cím. A három harmadosztályú aranyérmes, a nyugati (Veszprém), a közép (Iváncsa) és a keleti csoport (BVSC-Zugló) első helyezettje osztályozós párharcban vívhatja ki a másodosztályú szereplés jogát.

Az NB II-es küzdelmektől a Dorog és a Békéscsaba búcsúzott, a Kozármisleny, a Szentlőrinc és a Nyíregyháza pedig osztályozós helyen végzett. Így ez utóbbi három csapat várt NB III-as bajnok ellenfelet a párharcok kedd délelőtti sorsolásán.

A veszprémiek a Nyíregyházát kapták ellenfélnek. Az első meccset az ajkai stadionban rendezik május 28-án, egy héttel később a nyírségiek otthonában lépnek pályára a felek. A győztes a következő idényben az NB II-ben szerepelhet.

A Nyíregyháza kilenc sikerrel, 11 döntetlennel és 18 vereséggel zárta a szezont, ezzel 18. lett a második vonalban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában