A négyes döntő a tét

2023.05.17. 11:53

Mi kell a Telekom Veszprém továbbjutásához?

A kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe kerülés a tét a Telekom Veszprém lengyelországi vendégjátékán. A csütörtök esti összecsapás esélyesei a hazaiak, és az is biztos, hogy a bakonyi csapattól több kell majd, mint amit a Veszprém Arénában nyújtott múlt héten.

Horváth Gábor

Fotó: Pesthy Márton

Hatalmasat küzdött a Telekom Veszprém múlt csütörtökön a Kielce ellen. A lengyelek 4-0-ás vezetésével kezdődött a BL negyeddöntőjének első meccse, amelyet a vendégek egészen a második félidő elejéig irányítottak. A 40. percben tudott egyenlíteni a házigazda (18-18), majd néhány perccel később a vezetést is átvette, sőt három gólos előnyt dolgozott ki (23-20). A Kielce persze nem hagyta annyiban a dolgot, így a hajrá kiélezett csatát hozott. A vendégek 28-26-ra megléptek, azonban el-Dera és Lauge vezetésével összejött az egyenlítés a Veszprémnek, a dán klasszis közvetlenül a dudaszó előtt zúdította a hálóba a labdát. Ezzel alakult ki a 29-29-es végeredmény.

A találkozót követő sajtótájékoztató egyik alapmondata volt, hogy még semmi nem dőlt el, de ezt azért már előre lehetett gyanítani. Senki nem gondolta, hogy az első meccs után meglesz a továbbjutó kiléte. Egyébként mindkét szakvezető méltatta övéit, Talant Dujsebajev Kielce-mester elégedettnek tűnt, annak ellenére, hogy a sikerhez az ő csapata állt közelebb. A rutinos tréner jól tudja, hogy a Veszprém Arénában a döntetlen is jó eredménynek számít és hazai környezetben még erősebb játékkal és a közönség biztatása mellett megkaparinthatják a továbbjutást.

De mi kell ahhoz, hogy csütörtök este Momir Ilics legénysége ünnepelhessen Lengyelországban? Lássuk, a kapusteljesítmény (Corrales védett szinte végig) rendben volt, a spanyol bravúrokat mutatott be (ahogyan a másik oldalon Wolff is). A védekezésben voltak hiányosságok, de ezek nagy részét a második félidőre sikerült orvosolni. Támadásban több pontatlanság akadt, feltűnő volt, hogy mindössze egyetlen beállós gól született hazai oldalon (Pesmalbek szerezte), illetve az átlövő-százalék sem alakult a legjobban. Jól látszott, hogy mind Remili, mind Lauge kiemelt figyelmet kapott a lengyelektől, akik sokszor állították meg sikerrel a bakonyi akciókat, vették ki azokból a lendületet. A hajrában el-Dera teljesítménye hozott ebből a szempontból felüdülést, a két említett rutinos klasszistól biztosan több kell majd a visszavágón. Ahogyan az egész csapatnak rá kell tennie egy lapáttal.

A küzdeni tudás, a szívósság megvolt múlt csütörtökön a Telekomban, a több kell a játékra vonatkozik. Nyilván sok minden múlik majd a rivális napi formáján, az viszont biztos, hogy a Veszprémnek van esélye a legjobb négy közé jutni. Ha kevesebb is, mint az ellenfélnek, attól még van annyira erős a csapat, hogy élni tudjon vele.

Az összecsapás csütörtökön 18.45-kor kezdődik. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában