Korai, „szerencsétlen” gól döntött

2023.06.04. 19:37

Egy álom vége, nem jutott fel az NB II-be a Veszprém

Az utolsó pillanatig harcban volt a feljutásért az NB III-as bajnok Practical VLS Veszprém a Nyíregyháza elleni labdarúgó osztályozón, de a korán betaláló hazaiak megőrizték minimális előnyüket.

Horváth Gábor

A Nyíregyháza jobban kezdett, több helyzete is akadt, de a Veszprémnek a végéig megvolt az esélye az egyenlítésre

Fotó: Gyarmati László/archív

Nyíregyháza-Veszprém 1-0 (1-0)

Kisvárda. V.: Bogár. Nyíregyháza Spartacus FC: Hegedüs – Szokol, Baki (Gál, 79.), Gengeliczki, Kiss Á. (Pataki, 69.) – Pekár (Farkas, 79.), Csősz – Gresó (Jánvári, 79.), Szerető (Oláh, 83.), Kovácsréti – Adamcsek. Edző: Lengyel Roland.

Practical VLS Veszprém: Héninger – Krebsz (Bakos, 80.), Balogh (Major, 29.), Dobsa, Zachán – Baldauf, Somogyi – Gálfi, Horváth H., Balázs (Bartusz, a szünetben) – Takács M. (Molnár B., a szünetben). Edző: Pető Tamás.

Erőteljesen kezdett a Nyíregyháza, amely stadionja építése miatt Kisvárdán fogadta vendégét. Érdekesség, hogy jelenleg a Veszprémnek sincs saját pályája, a bakonyiak a múlt héten Ajkán csaptak össze a nyírségiekkel, az osztályozó első meccse 0-0-s döntetlent hozott.

A 9. percben vezetést szereztek a hazaiak. Pekár adott be jobbról, a kifejelt labda Csőszhöz került, az első lövést blokkolták a védők, a duplázás viszont a földről felpattanva Héninger fölött a hálóba vágódott, 1-0.

Veszprémi szempontból rendkívül szerencsétlenül pattant a labda, és a hátrányba került VLS kicsit el is bizonytalanodott a pályán.

A 20. percben Baldauf távoli lövése szállt veszélyesen, nem sokkal a jobb felső fölé, de ezt követően csak a Nyíregyháza veszélyeztetett.

Sok volt a szabálytalanság, a hazaiak tördelték a játékot, eközben támadásokat is tudtak építeni.

A 23. percben hibáztak a veszprémi védők, Adamcsek próbálkozhatott közelről a kapuba juttatni a labdát egy bal oldali beadás után, Héninger bravúros vetődéssel hárított.

A 35. percben szabadrúgást végeztek el a nyíregyháziak, akik gyorsan a kapu elé íveltek, Adamcsek lőtt kapásból középről, üresen, a labda épp Héninger kezébe érkezett.

A játékrész hajrájában beszorultak a bakonyiak, Szokol veszélyeztetett fejjel. Az első félidőben nem sokat mutatott a Veszprém, amely keveset birtokolta a labdát és nem is nagyon tudott eljutni ellenfele kapujához.

A szünetben kettőt is cserélt Pető Tamás edző, Takács és Balázs lejött, Molnár és Bartusz érkezett.

Igyekezett aktivizálni magát a VLS, persze nem volt könnyű dolga a motivált és nagy önbizalommal futballozó nyírségiekkel szemben. Az 56. percben Gálfi tüzelt távolról, Hegedüsnek bizony nyújtóznia kellett ahhoz, hogy kiüsse a labdát a léc alól. Nem sokkal később a másik oldalon Kovácsréti remek indítást kapott, Dobsa mentett remek ütemérzékkel az utolsó pillanatban. Molnár, majd Gálfi próbálkozott, nem sokkal ment a nyíregyházi kapu fölé a labda.

Egyre többet kockáztattak a veszprémiek, a 68. percben egy hiba után ziccerbe került a házigazda, ám Kovácsréti rosszul adott középre, Baldauf menteni tudott.

Küzdött, hajtott a Veszprém, amely erőfeszítéseinek köszönhetően képes volt támadó harmadba juttatni a játékszert, de az utolsó passzok rendre pontatlanok voltak.

A 83. percben Gálfi próbálkozott ismét egy átlövéssel, Hegedüs csak kiütni tudta a labdát.

A Nyíregyháza kizárólag az eredmény őrzésére törekedett, hasonlított a szituáció a VLS Tatabánya elleni bajnoki derbijére, amelyen a bakonyiak a 96. percben szerzett góllal szerezték meg az aranyérmet. Itt hat perc ráadást mutatott fel a negyedik játékvezető. Sajnos most nem jött a dráma, 1-0 maradt az eredmény, amellyel a Nyíregyháza kiharcolta az NB II-es bennmaradást. A veszprémiek becsületesen küzdve az utolsó pillanatig harcban voltak a feljutásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában